Advies nodig voor het kopen van een wastafelkraan?

Je hebt je badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt momenteel een douchekraan voor je wastafel. Er bestaan zoveel verschillende wastafelkranen te koop dat u soms niet meteen goed weet welke je juist moet selecteren. De onderstaande vragen ondersteunen je op weg tijdens het kopen van een wastafelkraan.

Zaken bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past uw beste in mijn interieur?

Heeft je zeker klein begroting en hou je van simpelheid? Dan is een standaard wastafelkraan de correcte beslissing. Zij zijn ook verkrijgbaar als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of landelijk interieur past een klassieke stijl kraan dit beste. Klassieke wastafelkranen beschikken mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen bestaan juist strak vormgegeven. Gewoonlijk betreffen uw eengreepsmodellen. Een subcategorie moderne kranen zijn de minimalistische wastafelkranen. Deze zijn vaak vierkant van vorm en bezitten een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind je prachtig?

De meeste kranen bedragen van chroom. Kranen van dit materiaal schijnen mooi. Roestvrij staal is anderzijds mat van kleur en ietsje duurder. Uw voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Bijzonder hygiënisch aldus. Supersteel wastafelkraan (van dit merk Grohe) lijken op RVS. Deze zijn voorzien van een krasbestendige laag waarop geen vingerafdrukken achterblijven. Nikkel is het ideale materiaal voor een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreepswastafelkranen beschikken een aparte toevoer voor heet en koud water. Uw regelt de temperatuur door zowel de knop voor koud water als warm water correct af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen doen het voornamelijk goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden uw beste verkocht door hun gemak. U vindt gemakkelijk de voor jou ideale temperatuur en kan de greep hierna in deze stand laten staan. Aanzienlijk duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kun je met één of verschillende tippen met je vinger de temperatuur van het water regelen.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan aankopen een keus voor mijzelf?

Als je een wastafel hebt aangaande een waskom dan kun je het beste een in uw muur ingebouwde wastafelkraan kopen. Alhoewel wandkranen iets duurder zijn dan staande wastafelkranen, beschikken deze twee belangrijke voordelen. Ten eerste is dit omwille een ingebouwde wastafelkraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande wastafelkraan vormt behoorlijk wat vuil en kalkaanslag dat frequent ongemakkelijk te verwijderen door lastige hoekjes. Hier heb je omtrent een ingebouwde kraan geen problemen van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling welke het aan je badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mijzelf een hoge, lage of middelmatig kraan het handigste?

Voor een wastafel bestaan lage kranen de standaard. Een gemiddeld kraan geeft toch meer comfort bij dit handen wassen en is ook handig mits u even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen bestaan een must als je kom met jouw wastafel hebt.

6. Hoe urgent vind je de capaciteit van een wastafelkraan?

De bekwaamheid van een wastafelkraan wordt bepaald door dit binnenwerk. Wastafelkranen hebben standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk zijn van hogere kwaliteit: deze zijn flexibel te gebruiken, lekken minder vlug en gaan langer mee.

Je hebt door het beantwoorden van deze zaken een kwalitatief plaatje van de wastafelkraan welke jij wilt verkrijgen. Neem een kijkje met www.installatievakwinkel.nl en koop uw perfecte wastafelkraan.

Voor meer info :