Categoriearchief: Auto’s en Motoren

Drie verschillende manieren om uw auto te verkopen

U bent in het bezit van een auto, maar u wil er graag van af tegen een redelijke prijs. Een logische optie is uiteraard het verkopen van de auto. Wanneer u heeft besloten uw auto te verkopen zijn er verschillende manieren waarop u deze verkoop kunt realiseren. Er zijn grofweg drie manieren te onderscheiden, deze worden hieronder behandeld. Daarbij leest u per verkooptype wat de voor- en nadelen zijn.

1. Auto inruilen

Ook het inruilen van uw auto kan gezien worden als verkoop. Een auto ruilt u in wanneer u een (nieuwe) auto aanschaft bij een dealer. Een groot voordeel hiervan is dat het u veel gemak biedt, u kunt immers op hetzelfde moment uw vorige auto verlaten terwijl u uw nieuwe auto ontvangt. Daarnaast hoeft u niet op zoek naar kopers en bespaart u dus prijsonderhandelingen en proefritjes. Het grootste nadeel is echter dat u geen maximale vergoeding krijgt voor uw auto. Dit heeft te maken met het feit dat de dealer doorgaans nog kosten zal moeten maken met betrekking tot de auto. Zij zullen vroeg of laat de auto immers moeten verkopen en zij zullen wellicht wat onderhoudswerkzaamheden moeten verrichten.

2. Auto particulier verkopen

Particulier verkopen is het zelf verkopen van uw auto. U maakt dus een advertentie met foto’s en zet deze online. Het grote voordeel zit hem in de opbrengst. Wanneer u er voor kiest uw auto zelf te verkopen, krijgt u vaak een hoger bedrag dan wanneer u bijvoorbeeld inruilt. Hier staat echter wel tegenover dat er veel tijd in gaat zitten. Zo kunnen onderhandelingen met potentiële kopers soms eindeloos duren en dient u te zorgen voor een nette advertentie met goede foto’s. Daarnaast wil het nog wel eens voorkomen dat kopers achteraf bij u aan komen kloppen wanneer bepaalde gebreken optreden. Dit wordt vaak als vervelend ervaren.

3. Auto verkopen aan een opkopende partij

Dit is de laatste wijze waarop u uw auto kunt verkopen. Het vormt eigenlijk een ideale middenweg tussen de inruil en de particuliere verkoop. Op websites als ikwilvanmijnautoaf.nl kunt u uw auto aanmelden voor de verkoop. Ikwilvanmijnautoaf.nl koopt dan uw auto op tegen een vaste en eerlijke prijs. U krijgt dus een uiterst redelijke vergoeding zoals bij zelf verkopen, terwijl u het comfort krijgt van een inruil. Daarnaast heeft u alles zelf in handen, zo kunt u de auto altijd verkopen, ook als u geen nieuwe auto wenst te kopen. Bijkomend voordeel is dat u na de verkoop geen omkijken meer heeft naar de auto, u bent er dan dus echt vanaf.

Rittenregistratie bestelauto

Als een bestelauto niet privé wordt gebruikt, is het niet langer noodzakelijk om een rittenregistratie bij te houden. Sinds 2012 kan hiervoor gebruik worden gemaakt van de “Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto”. Deze kan via de werkgever bij de Belastingdienst worden aangevraagd. Na toekenning hoeft de werknemer geen rittenregistratie meer bij te houden.

 

De bestelauto wordt toch privé gebruikt

Stel dat de Belastingdienst toch het vermoeden heeft dat er wel degelijk privé wordt gereden in de bestelauto, wordt er contact gezocht met zowel de werkgever als de werknemer. Nu wordt er de mogelijkheid gegeven om aan te tonen wat het zakelijke karakter van een rit was waar vraagtekens over zijn. Kan dit niet worden aangetoond, geldt een naheffingsaanslag. Indien de werkgever wist dat er een onjuiste verklaring is afgegeven, toestemming heeft gegeven voor privégebruik of op de hoogte was van privégebruik, wordt de naheffingsaanslag aan de werkgever opgelegd.

 

Vereenvoudigde rittenregistratie

Ondanks het niet verplicht is, kan een vereenvoudigde rittenregistratie een uitkomst zijn voor het gebruik van een bestelauto. Bijvoorbeeld in bovenstaand geval om te controleren of er geen privékilometers worden gereden. Als een werknemer door de aard van de werkzaamheden veel ritten op een dag heeft, mag de werknemer om praktische redenen het bewijs leveren met een combinatie van een vereenvoudigde  rittenregistratie en de zakelijke adressen in de administratie van de werkgever.

 

Hoe ziet een vereenvoudigde rittenregistratie er uit?

Het voordeel van een vereenvoudigde rittenregistratie is dat niet alle gegevens van een rit hierin hoeven te staan. Er moet alleen per dag worden geregistreerd:

  • De datum
  • De werktijd
  • De begin- en eindkilometerstand (aan het begin en einde van de werktijd)
  • Een verwijzing naar de zakelijke adressen in de administratie van de werkgever als de volgorde waarin de werknemer deze adressen heeft bezocht, in die administratie ontbreekt.

Wil je deze rittenregistratie niet met de hand bijhouden? Dan kan dit ook heel makkelijk en automatisch met een GPS ritregistratiesysteem van TrackJack.

https://www.trackjackeurope.com

Het beste van een bmw 1 serie 2dehands

Bmw 1 serie. Erg gaaf en erg gewild. Een auto waar menig mens graag mee gezien wil worden. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, want hij is wat aan de prijzige kant. Gelukkig is er voor vrijwel elk probleem ook een oplossing, zo ook voor dit kleine probleempje. Waarom wil je per se een nieuwe auto kopen? Is dat echt alles, of kan een goede tweedehands ook fantastisch zijn? Als je het aan mij vraagt kan een bmw 1 serie 2dehands ook fantastisch zijn!

Waarom een bmw 1 serie 2dehands ook geweldig is

Met een goede tweedehands is ook zeker niets mis. Vaak zijn deze ook zodanig opgepoetst, dat ze weer zo goed als nieuw lijken. Er zijn hiernaast ook bmw1 serie 2dehands auto’s die als ‘’tweedehands’’ verkocht worden omdat de leaseperiode voorbij is of het model uit de showroom moet om meer plaats te maken voor de nieuwere modellen. Er kunnen zoveel redenen zijn waardoor een auto weg wordt gedaan, maar alsnog in een prima staat is. Stel je voor: je ziet een bmw 1 serie met een prima rijafstand op de teller en die glimt als nieuw. Waarom zou je dan een nieuwe kopen, als je voor bijna de helft van de prijs deze kunt kopen? Dan heb je nog genoeg geld over om de auto naar smaak te maken en zelfs eventueel in een andere kleur te laten spuiten. Dit is wel redelijk een win-win situatie.

Aanbod

Geen zorgen, hoogstwaarschijnlijk is er genoeg aanbod van bmw 1 serie 2dehands. Het is een kwestie van goed zoeken en vergelijken. Een tweedehands aanbieder waar je ook zeker even moet kijken is viaBovag. Zij bieden een scala aan bmw 1 serie 2dehands aan. Natuurlijk kun je ook via verschillende online platformen zoals Marktplaats een auto aanschaffen, maar hier moet je wel heel alert mee zijn. Je moet zeker weten dat de auto daadwerkelijk ook gekeurd is en er niks stuk aan is. Dit is niet de meest veilige optie voor non-autokenners, maar wel mogelijk. Als je een online platform als deze in acht neemt, laat de auto dan voor het kopen bekijken door een betrouwbare autokenner.

 

Een les auto huren zolang u dat wilt

Doordat bij een specialist alles in eigen beheer wordt gedaan, kunt u een les auto huren zolang u dat wilt! Bij deze firma heeft u de keuze uit drie soorten lesauto’s die meteen te gebruiken zijn. Ze zijn altijd van gerenommeerde merken zoals Volkswagen, Peugeot of Renault, zo weet u dat u een goede kwaliteit les auto gaat huren. Als u weet welke les auto u wilt huren, kiest u een termijn. Dit is een dag, week of maand, maar kan gemakkelijk verlengd of ingekort worden in overleg. Profiteer van een bedrijf dat alle diensten in eigen beheer heeft.

In het weekend uw les auto huren of terugbrengen?

Bent u ook als ZZP’er aan de slag gegaan op het gebied van rijlessen? Dat houdt in dat zij zelf kunnen bepalen wanneer ze werken en wanneer ze dus leerlingen leren rijden. Dat betekent dat een bedrijf als De Vos Lesautoverhuur moet zorgen dat zij in het weekend ook bereikbaar zijn. Dat is bij de lesauto verhuur in Rotterdam ook zeer zeker het geval. Buiten dat ze van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag bereikbaar zijn, is het mogelijk voor u om de les auto die u wilt huren op zaterdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur terug te brengen. Door deze soepelheid in de regeltjes kunt u gemakkelijk uw lesauto een dagje langer of korter houden.

U zoekt een bedrijf waarbij u een les auto kunt huren?

Als u een les auto gaat huren, kiest u voor een specialist met een haal- en brengservice. Deze firma is gespecialiseerd in het leveren van lesauto’s aan instructeurs en rijscholen. Dit is uitermate handig wanneer er zich veel leerlingen aanmelden. Dat kan zomaar gebeuren in een tijd van het jaar wanneer veel mensen jarig zijn of na de eindexamens van de middelbare school. Door de soepele voorwaarden van de expert is het eenvoudig om uw lesauto wat langer te houden en later naar de verhuur in Rotterdam terug te brengen. Met de haal- en brengservice is het zelf zo dat wanneer u een vervangende lesauto nodig heeft dat deze naar u gebracht wordt tegen een kleine vergoeding. Kom dus snel een les auto huren!