URL Koning
Image default
Woning en Tuin

Bladblazers ideaal voor je eigen tuin

Met bladblazers kan je zeer snel bladeren die van de bomen zijn afgevallen verwijderen van je terras en paden. Voor veel mensen is het een ergernis als heel de tuin weer vol ligt met bladeren, daarnaast kunnen bladeren er ook voor zorgen dat sommige paden enorm glad worden na regenval bijvoorbeeld. Om al de bladeren te verwijderen met de hand is veelte veel werk en bijna niet te doen. Benzine bladblazers kunnen ervoor zorgen dat bladeren snel verwijderd worden en dat de paden van jou tuin er weer netjes bij komen te liggen. Veel modellen die op de huidige markt zijn hebben ook een opslagfunctie, dit zorgt ervoor dat de bladeren niet alleen maar worden weggeblazen maar dat de bladeren ook daadwerkelijk worden opgevangen.

Het gebruik van bladblazers kan echter wel voor overlast zorgen, een gemiddelde bladblazer produceert rond de 70 decibel. Zorg er dus altijd voor dat je rekening houdt met je omgeving en ga bijvoorbeeld niet in de ochtend vroeg hiermee aan de slag, dit kan tot veel irritatie zorgen bij je omgeving.

Een bladblazer die op benzine werkt is voornamelijk bedoelt voor consumenten die de beschikking hebben tot grotere tuinen. Benzine bladblazers kunnen geleverd worden in twee varianten, namelijk : een tweetakt en een 4taktmotor variant. Het is wel belangrijk dat deze benzine bladblazer goed onderhouden wordt, er moet ook vanzelfsprekend genoeg benzine inzitten wil je gebruik maken van dit materiaal.

Het gebruik van dit soort bladblazers kan op den duur ook schadelijk zijn. Mensen die werken voor de gemeente staan namelijk dagenlang te werken in de lucht die schadelijke stoffen bezit van de benzine bladblazers. Zorg er daarom ook voor dat als je heel lang werkt met dit apparaat je gebruik maakt van een soort mondkapje zodat je niet urenlang deze smerige en schadelijke lucht inademt.

Voor meer info : http://www.fuxtec.nl/