Categoriearchief: Dienstverlening

Natuurlijke waterzuivering: wat is dat eigenlijk?

De gemiddelde Nederlander gebruikt 125 liter water per dag. We gebruiken water bij het douchen, bij het koken, bij het wassen en ga zo maar door. Daarnaast gebruiken bedrijven en overheidsinstellingen grote hoeveelheden water.

Het water dat we samen gebruiken, moet gezuiverd worden. Er zijn diverse manieren om dit te doen, bijvoorbeeld door middel van een waterzuiveringsinstallatie. Het is echter ook mogelijk om de natuur een handje te laten helpen. Hoe dit werkt? Dat leest u in deze blog.

 

Laat de natuur het werk doen

Bij natuurlijke waterzuivering helpt de natuur een handje met het zuiveren van gebruikt water. Dit is een duurzame manier om water te zuiveren. Het wordt ook wel circulair omgaan met water genoemd. Door water op een natuurlijke wijze te laten zuiveren, kunt u het in feite recyclen.

 

Natuurlijke waterzuivering met een helofytenfilter

In de natuur vindt u vele verschillende planten. Sommige planten hebben bijzondere functies. Bij de zogeheten helofyten is dit ook het geval. Helofyten zijn moerasplanten die boven het wateroppervlak uitkomen, maar met de wortels wel in het water staan. Een helofytenfilter is een waterzuiveringssysteem dat gebruik maakt van deze plantenwortels.

Hoe dit werkt? In de helofytenfilter zijn bepaalde bacteriën aanwezig. Deze bacteriën zijn in staat om afvalstoffen in het water af te breken. De planten zelf helpen de bacteriën met de aanvoer van zuurstof. Zo kunnen de bacteriën blijven leven. En in de diepere laag van de filter? Daar vindt u de bacteriën die geen zuurstof nodig hebben. Ook deze bacteriën dragen bij aan de waterzuivering.

 

Wanneer is natuurlijke waterzuivering mogelijk?

Een helofytenfilter is voornamelijk geschikt voor het zuiveren van huishoudelijk afvalwater. Steeds meer gemeenten en projectontwikkelaars kiezen ervoor om huishoudelijk afvalwater met deze bijzondere filter te zuiveren. Zeker nu de roep om duurzaamheid harder wordt, is de helofytenfilter een populaire waterzuiveringsoplossing.

Daarnaast kan deze filter helpen om voorgezuiverd afvalwater verder te reinigen, bijvoorbeeld bij de secundaire zuivering of extra na-zuivering van bedrijfsafvalwater. Tot slot wordt een helofytenfilter vaak ingezet om water te zuiveren dat vrijkomt bij grondwatersanering.

 

Schoner kan niet dan dit

Bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Enschede en omstreken, dan hoeft u niet verder te zoeken, want hier, bij ons, bent u aan het juiste adres, er is werkelijk waar geen betere plek. Wij zijn al jarenlang het voornaamste schoonmaak bedrijf in Enschede en omstreken en zullen u dan ook altijd eerlijk vertellen dat wij de beste tarieven voor de beste kwaliteit aanbieden. Door onze jaren lange ervaring op verschillende soorten plekken, maken wij effectief, snel en sensitief schoon op allerlei soorten plekken. Twijfel niet langer maar leest u gerust verder over onze schoonmaak technieken die wij jarenlang hebben ontwikkeld als bedrijf.

Bedrijfs of thuis, we doen het allemaal

Wij hebben jarenlang ervaring in de bedrijfssferen en schrikken dan ook niet terug voor een groot kantoorpand, nee sterker nog, kantoorpanden, daar zijn wij dan weer specialist in. Ook voor vunzige opslagruimtes, keldertjes, hokjes of dingen waar u uw hand liever niet voor omdraait, zijn wij er. Het beste schoonmaak bedrijf in Enschede. Wij hebben een goede reputatie en de grootste bedrijven in Enschede gebruiken ons schoonmaak bedrijf. Ook doen wij sinds kort huizen, of het nou een verwaarloosd flatje is, een verrot landhuis, binnen de kortste keren is uw vastgoed weer schoner dan een maansteen. Twijfelt u niet langer!

een schoon geweten, had je niet geweten

Omdat wij vinden dat een schone planeet uiteindelijk het belangrijkst is, gebruikt ons schoonmaak bedrijf in Enschede zoveel mogelijk biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Eco-vriendelijkheid is iets waar we de laatste jaren als schoonmaakbedrijf in Enschede steeds meer op letten. Als schoonmaak bedrijf in Enschede, willen wij niet alleen uw ruimtes schoonhouden maar ook de planeet, en dit doen we uiteindelijk toch samen. Op een duurzame wijze maken wij uw huis, bedrijfspand of wat dan ook, schoon. Wij doen ons uiterste best om een zo kleine mogelijke stempel te zetten op moeder natuur, want zij is natuurlijk het mooist zonder stempels of plaatjes.Een pvc vloer laten leggen door de echte specialist

Wilt u graag een nieuwe vloer laten leggen in uw huis en denkt u aan een pvc vloer? Dit type vloer wint steeds meer aan populariteit en dat heeft een goede reden. Vloeren van pvc zien er namelijk prachtig uit en hebben maar weinig onderhoud nodig. U hoeft dus maar weinig tijd te besteden aan het schoon en netjes houden van uw vloer. Bovendien is een vloer van pvc verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en kleuren. Zo is er altijd een vloer die goed bij uw interieur past. Wel is het slim om de pvc vloer te laten leggen door een specialist, zoals PVC-Totaal uit Woerden. Dan weet u immers zeker dat de vloer perfect recht ligt en geen gebreken vertoont. Zo geniet u optimaal van uw nieuwe vloer.

Ervaar de service van een expert

Als u uw nieuwe pvc vloer gaat laten leggen door een specialist van PVC-Totaal, bent u verzekerd van een uitstekende service. U kiest hier uit een ruim aanbod van vloeren en de gekozen vloer wordt netjes voor u gelegd. Dat scheelt u veel stress! De vakmensen van dit bedrijf ontzorgen u namelijk volledig. Zij zorgen dat uw nieuwe vloer er helemaal netjes bijligt. Bovendien profiteert u ook van een scherpe prijs. Bent u benieuwd wat de precieze kosten gaan zijn? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de oppervlakte van de vloer, maar bijvoorbeeld ook aan vloerverwarming die u eventueel ook meteen laat aanleggen. Daarnaast zijn ook de kosten van de ondervloer en het egaliseren van de ondergrond van belang. PVC-Totaal stelt graag een offerte voor u op.

Bezoek de showroom of vraag om meer informatie

Als u een pvc vloer wilt laten leggen door een specialist, weet u niet waar u moet zijn. PVC-Totaal, gevestigd in Woerden, staat voor u klaar. Bezoek de showroom en bekijk op uw gemak alle mogelijkheden, of vraag de experts gerust om meer informatie.

Gevelreiniging Enschede bied je de beste reiniging voor een schone gevel.

Laat gevelreiniging Enschede je de beste reiniging bieden voor jouw gevel. Zo is jouw gevel altijd schoon en ziet het er mooi uit. Een mooie gevel is noodzakelijk omdat mensen graag bij schone gebouwen naar binnen gaan. Daarom is het belangrijk dat koste wat kost je gevel er netjes en verzorgd uitziet. Dit draagt dus bij aan de eerste indruk van je pand of bedrijf of winkel en zo wordt er gezorgd dat je gevel altijd schoon is en je nooit meer zorgen hoeft te maken over een vieze gevel en of dit misschien afstotend gedrag veroorzaakt. Laat je helpen en kies voor de beste tijd die je ooit hebt mogen ervaren een tijd die je kan helpen en een bedrijf die je kan helpen. Gevelreiniging Enschede kan je helpen om te zorgen dat je gevel er altijd koste wat kost mooi en verzorgd uitziet en zo zorg je voor een fijne en mooie uitstraling van je pand en bedrijf.

Gevelreiniging Enschede helpt je om te zorgen voor een schone gevel.

Laat gevelreiniging Enschede je de beste reiniging bieden voor jouw gevel. Een gevel die er stralend en mooi uitziet om zo te zorgen dat jouw gevel mensen aantrekt in plaats van mensen afstoot. Zo is jouw gevel altijd schoon en ziet het er mooi uit. Dit is nodig om veel verschillende redenen en de eerste indruk is daar één van. Een mooie gevel is noodzakelijk omdat mensen graag bij schone gebouwen naar binnen gaan. Daarom is het belangrijk dat koste wat kost je gevel er netjes en verzorgd uitziet. Dit draagt dus bij aan de eerste indruk van je pand of bedrijf of winkel en zo wordt er gezorgd dat je gevel altijd schoon is en je nooit meer zorgen hoeft te maken over een vieze gevel en of dit misschien afstotend gedrag veroorzaakt. De eerste indruk wordt al gevormd binnen 10 seconde en daarom is het erg belangrijk dat je gevel er mooi uitziet. gevelreiniging Enschede helpt je met alles waar gevelreiniging Enschede je mee kan helpen.Schoonmaakbedrijf nodig in Den Bosch? Kies voor Hofkens HIG

Hofkens HIG is al jarenlang actief als schoonmaakbedrijf. Inmiddels voeren honderden professionele Allesreiniger schoonmaakwerkzaamheden uit voor bedrijven door heel Nederland in verschillende branches.  Wij zorgen nemen al uw schoonmaakwerkzaamheden uit handen. Wat zijn de voordelen van Hofkens HIG? Lees het hier!

Gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in Tilburg en Den Bosch

Op zoek naar reguliere schoonmaak in Tilburg of reguliere schoonmaak in Den Bosch? Wij voeren al ruim 57 jaar diverse schoonmaakwerkzaamheden uit voor diverse bedrijven. Of je nu op zoek bent naar dagelijkse schoonmaak of periodieke. Voor elk bedrijf is er een schoonmaakprogramma op maat. Geen omgeving is voor ons te gek. Onze medewerkers pakken alles aan. Deze werken met de beste materialen.  Hofkens HIG biedt diverse schoonmaak diensten aan, zoals:
• Schoonmaakonderhoud
• Glasbewassing
• Rioolservice
• Gevelreiniging en terreinwerkzaamheden
• Voedingsindustrie
• 24/7 riool- en calamiteitenservice

Samen kijken we naar uw wensen en behoefte. Hier passen wij onze werkzaamheden op af. Voor elke klus is er een passende oplossing. Bij ons kunt u terecht voor al uw schoonmaakwerkzaamheden. Wij zijn uw partij voor al uw schoonmaak problemen. De Allesreinigers zijn experts op het gebied van hygiëne en veiligheid. Hofkens HIG zorgt ervoor dat al uw schoonmaakwerk uit handen worden genomen. Wij steken graag voor u de handen uit de mouwen. 

Specialistisch schoonmaakbedrijf

Hofkens HIG heeft jarenlang ervaring opgedaan in de schoonmaakbranche. Dit doen we voor bedrijven in verschillende sectoren. Wij hebben de juiste scholing voor onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Dit is ook terug te zien in het werk wat wij afleveren. Want voor onze medewerkers is geen schoonmaakklus te veel. Hofkens HIG is dé partij voor al uw schoonmaak zorgen. Onze medewerkers zijn experts op het gebied van hygiëne en veiligheid. Wij zorgen ervoor dat al uw schoonmaakwerk zorgeloos uit handen worden genomen. 

Waarom de keuze voor Hofkens HIG?

Met Hofkens HIG bent u verzekerd van een schone werkomgeving. Wij staan voor kwaliteit en veiligheid. Dit is terug te vinden in onze medewerkers. Onze medewerkers zijn goed opgeleid. Zij beschikken over veel kennis in het schoonmaken in diverse omgevingen. Hier staat de hygiëne voorop. De Allesreinigers werken zeer zorgvuldig en zorgen ervoor dat alles weer schoon wordt. Wij beschikken over verschillende certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, SSVV en VCA**. Zo weet u zeker dat u krijgt te maken met experts op het gebied van schoonmaak. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. En wij maken een schoonmaakprogramma die het beste bij u past.

Met Hofkens HIG heeft u alle schoonmaakwerkzaamheden onder één dak. Bij ons kunt u altijd terecht. Wij zijn niet alleen een schoonmaakbedrijf in Tilburg, maar ook een schoonmaakbedrijf in Den Bosch. Bent u nieuwsgierig naar ons geworden? Wilt u meer informatie weten over al onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Voor meer info : https://hofkenshig.nl

Regionale ziektekostenverzekeraar

Woont u in Gelderland of Overijssel? Dan kunt u profiteren van de voordelen die een regionale ziektekostenverzekeraar te bieden heeft. Al ruim anderhalve eeuw zorgt Salland ervoor dat u en uw gezin de beste zorg kunnen ontvangen tegen een betaalbare premie. Wij zetten ons continu in om de kwaliteit van de zorg in de regio hoog te houden. Dit doen we bijvoorbeeld door persoonlijk in gesprek te gaan met heel veel zorgaanbieders. Daarnaast wordt het grootste deel van de zorgpremie die u betaalt goed besteed. Deze investeren we namelijk in de zorgverbetering, ook bij u in de buurt.

Gemeentepolis, collectieve zorgverzekering en meer

Bij Salland doen we er alles aan om goede zorg voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom betaalt jong en oud bij ons dezelfde premie. Ook maken we afspraken met verschillende gemeenten in de regio. Deze zogeheten Gemeentepolis is er speciaal voor mensen met een laag inkomen. Als u hiervoor in aanmerking komt, dan betaalt uw gemeente mee aan bepaalde vergoedingen.

Ook hebben wij gesproken met vele bedrijven en clubs uit de regio over collectief verzekeren. Door het afsluiten van een collectieve zorgverzekering heeft u recht op korting op de tandartsverzekering en aanvullende verzekering. Bovendien worden kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Een zorgverzekeraar met goede service

Salland vindt het belangrijk dat u een zorgverzekering af kunt sluiten die past bij uw manier van leven. Een goede zorgverzekering moet aansluiten bij de zorg die u daadwerkelijk gebruikt. Daarom kunt u bij ons kiezen uit vijf aanvullende verzekeringen om af te sluiten naast uw basisverzekering. En voor wie met enige regelmaat bij de tandarts komt, hebben we drie verschillende tandartsverzekeringen samengesteld. Weet u niet zeker welke aanvullende verzekering het beste bij u past? Dan helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste verzekering voor uw situatie. Ook met andere vragen kunt u gerust contact met ons opnemen. We geven graag verduidelijking en advies.

Voor meer info : https://www.salland.nl

Weten Wanneer je je Kind naar een Psycholoog moet Brengen

Weten Wanneer je je Kind naar een Psycholoog moet Brengen

Toegeven dat je kind misschien een probleem heeft is voor geen enkele ouder een simpele opgave. Maar op een bepaald punt moet je jezelf afvragen wat het beste is voor je kind. Ontdekken wanneer het tijd is voor je kind om met een hulpverlener te gaan praten en wanneer iets normaal gedrag is kan soms moeilijk te onderscheiden zijn. Kinderen gaan door veel fases heen voordat ze volwassen worden. Elke fase kent zo zijn eigen problemen en uitdagingen. Weten wanneer het meer is dan een doodgewone kinderfase is soms moeilijk voor ouders.

Er zijn bepaalde tekenen waaraan een psycholoog kan herkennen of er misschien een onderliggend probleem is. Zoals met elke diagnose is er niets exact, maar vertrouwen hebben in de richtlijnen geeft ze een goed idee over of je kind wel of niet problemen heeft.

Hier onder staan een aantal kenmerken waaraan een psycholoog of ouder kan herkennen of een kind onderzocht moet worden:

1. Overmatige aanhankelijkheid
2. Onherkenbaar ongehoorzaam of opstandig
3. Gedragsveranderingen
4. Isolatie
5. Extreme stemmingswisselingen
6. Regelmatige ongelukjes
7. Aandacht zoeken [Goed & Slecht]
8. Concentratie problemen
9. Het behalen van slechte cijfers op school
10. Plotselinge veranderingen in eetlust
11. Gewichtsverlies

Er zijn verschillende redenen voor wisselingen van stemming & gedrag waardoor de gezinsdynamiek verstoord kan worden. Bij extreme gevallen kan het vragen om een onderzoek bij een psycholoog verdere trauma of problemen voor het huishouden of het leven van het kind voorkomen. Hou je kind goed in de gaten en wees op de hoogte van de symptomen die jou later in hun leven kunnen helpen. Wanneer een kind een ernstig trauma oploopt in hun leven is het verstandig om ze te laten onderzoeken voor aanvullende hulp bij het leren omgaan ermee. Dingen als sterfgevallen in de familie, of een goede vriend die verhuist kunnen hun dagelijkse leven verstoren en stress veroorzaken.

Wanneer je denk dat je kind abnormaal gedrag vertoont of één van de bovengenoemde tekenen, dan is het belangrijk dat ze snel behandeld worden. Hoe eerder de behandeling start hoe effectiever het kan zijn voor je kind.
Praten met een kinderpsycholoog is altijd een goede keus en het kan je rust geven te weten dat ze er zijn om je te helpen. Er zijn verschillende manieren om kinderhulp te vinden, inclusief het online zoeken of vragen om een verwijzing van je huisarts.

 

Voor meer info : https://www.depsycholoog.nl/haarlem

Een huwelijkscadeau, wat geef je?

De meeste mensen trouwen eens of meerdere keren in hun leven, hierbij hoort natuurlijk een huwelijkscadeau, maar wat geef je dan? Dit is niet eenvoudig, het moet natuurlijk niet te veel geld kosten, maar ook weer niet te weinig, het vrouwtje moet tevreden zijn en het cadeau moet ook beetje klasse hebben, kwaliteit is belangrijk en vaak is het iets waar het jaren later ook over gaan tijdens de borrels. Jilster heeft een concept wat op zich wel de moeite waard is om even kennis mee te maken, ze bieden namelijk een tijdschrift aan. Dit klinkt natuurlijk belachelijk, dat ben ik met je eens, een tijdschrift als huwelijkscadeau, wie verzint er nu zoiets? Het is leuk hoor, lees maar in de alinea hieronder.

Het huwelijkscadeau van Jilster

In de alinea hierboven heb ik jullie al iets verteld over het huwelijkscadeau van Jilster, een tijdschrift. Echt leuk is het ook eigenlijk niet als je het zo hoort, maar het is dus wel tof. Een tijdschrift van Jilster als huwelijkscadeau kan namelijk volledig zelf vormgegeven worden, van design tot inhoud, het toffe aan dit concept is dat je iedereen die je kent en mee bevriend bent erin kan laten schrijven of een foto erin laten droppen. Op deze manier is het echt heel leuk hoor, zie jij jezelf al met jouw toekomstig echtgenote op een zondag op de bank zitten bladeren door het Jilster boek en alle herinneringen ophalen. Is toch veel leuker dan zo’n bizar dure ketting of zo en nog veel goedkoper ook, is toch gewoon het perfecte huwelijkscadeau.

Vervolgstap

Na het reactief lezen van deze blog wordt er van jou ook wat proactief gedrag verwacht, om te beginnen moet de website van Jilster bezocht worden en meer kennis worden verkregen over hun huwelijkscadeau. Het product kan overigens ook voor andere doeleinden gebruikt worden hoor, maar ik moest een blog schrijven over een huwelijkscadeau dus heb ik me tot dit onderwerp beperkt, maar de mogelijkheden liggen dus open. Je moet gewoon een keer kijken, er staan heel veel voorbeelden van templates en mensen die al eens iets bij Jilster gekocht hebben, recensies, alles is te vinden op de website, voor vragen kun je bellen.

Voor meer info :

Loopbaanbegeleiding bied je vooruitgang

Elk half jaar heb je een functioneringsgesprek op je werk. De afgelopen periode had je het gevoel dat je niet helemaal lekker in je vel zat. Tijdens het functioneringsgesprek wordt er aangegeven dat je op het gebied van communicatie en samenwerking nog wel wat kan verbeteren. Je bent nogal geneigd om jezelf terug te trekken binnen het bedrijf en alles zelf op te willen lossen. Het is lastig om dit in één keer om te draaien en hierin te veranderen. Echter is het mogelijk om door een extern bureau hierbij gecoacht te worden. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het verbeteren van je persoonlijk functioneren. Dit zal ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen op werkvloer verbeterd en dat je volgende beoordeling bij het functioneringsgesprek positief zal zijn. loopbaanbegeleiding wordt deze vorm van coaching ook wel genoemd. Er wordt eerst een intakegesprek gehouden met de loopbaanbegeleider van het externe bureau waardoor binnen korte tijd direct duidelijk is wat de kern is van je vraagstuk. Deze kern zal naar boven komen door een aantal gerichte vragen die gesteld zullen worden aan je. Op basis van de antwoorden die je geeft zal er een plan van aanpak worden gemaakt, waarmee je aan de slag gaat. Door doelgerichte opdrachten te doen en het doorspreken van de lastige situaties krijgen jullie beide inzicht in het probleem dat je hebt. Tevens wordt er inzicht geboden in de sterktes, valkuilen, leerpunten en de kansen die je eventueel aan kunt grijpen. Het komt in de meeste gevallen voor dat je al binnen 4 tot 6 gesprekken je doel hebt bereikt en de kans daar is dat je grotere stappen in je werkcarrière kunt maken. Dit traject kent in totaal 5 stappen, namelijk: Elk traject kent 5 belangrijke stappen:

  • Kennismaken en een goed en veilig gevoel krijgen bij jouw coach
  • Analyse van jouw vraagstuk en opstellen van een persoonlijk plan van aanpak
  • Creëren van inzichten en leren nieuwe technieken
  • Toepassen van je nieuwe inzichten en technieken
  • Evaluatie of je doel(en) bereikt zijn

 

Kijk op www.carrierepoort.nlvoor alle mogelijkheden. Klik hier.

Voor meer info : https://carrierepoort.nl/

Afscheid groep 8 Jilster

Voor een afscheidscadeau afscheid groep 8 ben ik naar Jilster gegaan. Graag vertel ik in dit blogje hoe wij daarop zijn gekomen, wie wij zijn en of dat we inderdaad het cadeau door Jilster hebben laten regelen.

Afscheid groep 8

Voor afscheid groep 8 zoeken wij een leuk afscheidscadeau. Wij zijn een groep ouders die allemaal een kind in de klas hebben zitten die voor het laatste jaar op de basisschool zitten en volgend jaar naar de middelbare gaan. En voor de juf willen wij graag een heel leuk en origineel afscheidscadeau regelen. Maar ook iets waar de kinderen uit groep 8 zelf daadwerkelijk iets aan hebben. Daarom zijn wij gaan zoeken op het internet. Want er kwamen wel enkele ideeën wat te knutselen was, maar dat vonden de meesten toch minder leuk. Daarom zijn we op een avond met de ouders samen gaan zitten en gaan zoeken naar een origineel cadeau. Te beginnen door te Googelen op ‘Afscheid groep 8’. En al gauw vonden wij de website van Jilster. Daar lazen wij dat je je eigen tijdschrift kunt maken en ontwerpen! Dus niet alleen met andere teksten in een vast ontwerp, maar ook echt zelf alles voorkomen. Maar hoe komen wij aan zoveel teksten om een heel tijdschrift mee te vullen?! Een ouder kwam met het idee om voor ieder kind een aparte pagina in te richten. Met daarop een verhaal van de leerling en zijn of haar ouders. Momenten die hen uit dit schooljaar voor altijd bij zullen blijven.

Het tijdschrift

Zo gezegd, zo gedaan. En de teksten verliepen hartstikke voorspoedig! Wij hebben aan het begin van de week gevraagd om teksten van ieder kind uit groep 8. En halverwege de week hadden we het van zo goed als iedereen al binnen. Er zaten fantastische verhalen tussen! Dit hebben we samengebundeld, en vormgegeven, en vervolgens besteld bij Jilster. Wij kunnen hen voor een afscheidscadeau dan ook van harte aanbevelen.

Voor meer info :