URL Koning
Image default
Vervoer en transport

Fietsverzekering

Soms lijkt het wel of fietsen nergens veilig staan, u kunt ze nooit zomaar ergens meer neer zetten. Als u met de trein ergens naar toe gaat, is de kans groot dat u terug komt en uw fiets gestolen blijkt te zijn, ondanks het slot en het kettingslot waarmee u deze vastgezet had aan een fietsenstalling of aan een hek. Een fietsverzekering is daarom zeker geen overbodige luxe. Want het mag dan slechts om een tweewieler gaan en niet om uw auto, ook deze is natuurlijk belangrijk voor u en de prijs voor een goed exemplaar ligt best wel hoog. Het is niet zo dat u deze zo maar weer even helemaal nieuw koopt. Een fietsverzekering is ook erg handig bij poging tot diefstal. Dan wil het immers wel gebeuren dat er geprobeerd wordt het slot te forceren, waarbij uw fiets beschadigd raakt. Dat is natuurlijk een enorme domper als u weer terug komt op de plaats waar u uw tweewieler achter gelaten had. Hebt u een goede fietsverzekering, dan is deze schade verzekerd en dat verzacht het leed toch wel enigszins. Hoewel het natuurlijk vervelend blijft dat u dan weer naar de fietsenmaker moet om alles te laten repareren en vaak blijft u bovendien toch wel iets van de beschadiging zien. Veel mensen kiezen tegenwoordig vooral voor een fietsverzekering als zij over een elektrische fiets beschikken. Deze zijn immers nog een stuk prijziger in aanschaf dan de gewone exemplaren, hoewel deze natuurlijk ook niet goedkoop zijn als u voor een kwalitatief goed model kiest. Het afsluiten van een fietsverzekering verzekerd u ervan dat u nooit zonder stalen ros hoeft komen te zitten en dat is natuurlijk wel een fijne gedachte.

Beste fietsverzekering

Wilt u uw fiets ook graag verzekeren? Dan vindt u het natuurlijk belangrijk dat u een goede dekking krijgt, maar u wilt hier natuurlijk ook niet te veel voor betalen. Hoe vindt u nu de fietsverzekering die de beste verhouding heeft tussen premie die u moet betalen en de vergoeding die u in geval van calamiteiten krijgt? U kunt natuurlijk zelf de websites van de verschillende verzekeraars in Nederland bekijken en de voorwaarden en premies van de verschillende producten met elkaar vergelijken. Dit is alleen wel heel veel werk. U kunt echt veel gemakkelijker een goede fietsverzekering vinden door een kijkje te nemen op de website van Diks Verzekeringen. Zij zijn al veertig jaar gespecialiseerd in het verzekeren van verschillende zaken en zij hebben dan ook zeker een ruime ervaring op dit gebied. Een groot voordeel is bovendien dat zij compleet onafhankelijk zijn, waardoor u er echt op kunt vertrouwen dat u de beste fietsverzekering te zien krijgt en dat zij u niet een product voorschotelen omdat zij daar zelf financieel bij gebaat zijn. Hoe vindt u via hen nu de beste fietsverzekering? Zij hebben hiervoor een heel handige tool op hun site staan die het vergelijken voor u uit handen neemt. In de tool vult u de volgende gegevens in:

  • het soort fiets dat u wilt verzekeren, een normale, een elektrische, een ATB, een racefiets, een bakfiets of een ander model
  • of het een nieuw of een tweedehands exemplaar betreft
  • wat de aankoopwaarde was
  • of u er maand of per jaar de premie wilt betalen
  • wat de postcode van uw woonplaats is

Daarnaast geeft u nog aan of u een fietsverzekering wilt die alleen dekking biedt bij diefstal en bij schade door diefstal, waarbij u de eerste drie jaren na aankoop het volledige verzekerde bedrag vergoedt krijgt, of dat u de dekking wilt uitbreiden tot diefstal en beschadiging. In het laatste geval zijn ook beschadigingen die het gevolg zijn van een ongeval of een valpartij gedekt. Hebt u een elektrische fiets en hebt u de fietsverzekering diefstal met beschadiging afgesloten, dan hebt u ook recht op pechhulp onderweg. Daarnaast hebt u recht op rechtsbijstand bij het verhalen van de schade en krijgt u een uitkering in het geval van blijvende invaliditeit of overlijden als het gevolg van een ongeluk met uw tweewieler. De laatste variant van de fietsverzekering is dus met recht zeer uitgebreid te noemen. Na het invoeren van deze gegevens, berekent de tool welke verzekeraar en welk product voor u de beste keuze zijn.

Veel verschillende verzekeringen

Als u een goede en voordelige fietsverzekering wilt vinden, dan bent u bij Diks Verzekeringen dus zeker aan het juiste adres. Maar u kunt bij hen niet alleen maar terecht voor een fietsverzekering, zij kunnen u ook helpen bij het vinden van bijvoorbeeld de juiste autoverzekering. Hierbij hebben zij zelfs speciale varianten, zoals een speciale oldtimerverzekering of een speciale bestelautoverzekering. Daarnaast kunt u bij hen ook terecht voor verzekeringen voor uw camper, caravan, bromfiets, scooter, vrachtauto of scootmobiel. Met andere woorden, voor alle voertuigen waar u mee de weg op kunt, kunt u bij Diks een passende verzekering vinden. Daarnaast kunt u bij hen ook terecht als u uw inboedel of uw huis wilt verzekeren en ook voor rechtsbijstandverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen zit u bij hen goed. Zij kunnen u bovendien ook helpen als u een auto wilt gaan kopen, maar geen verstand hebt van auto’s. Een speciale controleur kan het voertuig dat u op het oog hebt dan op meer dan honderd punten voor u controleren, zodat u zeker weet dat u geen kat in de zak koopt. Of u dus op zoek bent naar een fietsverzekering of een andere verzekering, bij Diks Verzekeringen zit u goed.

Voor meer info : http://www.diks.nl/fietsverzekering/

Gerelateerde artikelen

Het theorie vrachtwagen rijbewijs behalen

Schakel deze internationale koerier in voor snelle leveringen

Vakkundig verhuizen met GoedkoopVerhuizen