URL Koning
Image default
Internet

Glasvezel

Steeds meer bedrijven en huishoudens stappen over op glasvezel, dit is geen vreemde trend want er kleven veel voordelen als je het gaat vergelijken met reguliere bekabeling.

De klassieke kabel zoals wij die kennen is van koper gemaakt. De coax kabel was voor zijn tijd een vorm van kwalitatief hoogwaardig datatransport. Men kon tv, internet en radio signalen versturen zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies. De rek is heden bijna volledig uit de coax kabel gehaald, deze heeft dus zijn limieten bereikt. Glasvezel maakt het mogelijk om data te verzenden met de snelheid van het licht, daarom kunnen er veel hogere snelheden worden behaald als met klassiek internet. Na een stukje algemene informatie zal er meer verteld worden over de voordelen van de glasvezelspecialist.

Er zijn verschillende soorten glasvezel aansluitingen die hieronder kort worden toegelicht:

  • Fiber the node (FTTN): glasvezel tussen grote centrales.
  • Fiber to the curb (FTTC): Dit is een glasvezelkabel die gaat tot het wijk verdeelkastje. Vroeger werd dit ook glasvezelaansluiting genoemd, maar dit veroorzaakte veel verwarring.
  • Fiber to the building (FTTB): Glasvezel tot het gebouw.
  • Fiber to the home/office (FTTH/FTTO): Glasvezel tot aan de meterkast.

Nederland is een voorloper op het gebied van glasvezel. Het Nederlandse netwerk loopt vaak tot in de woning, dit is vrij uniek in Europa. Natuurlijk is dit nog niet overal het geval, waarschijnlijk moeten de buitengebieden nog een aantal jaren geduld hebben.

Optinet houd zich al jaren bezig met glasvezel en mag zich dan ook terecht een glasvezelspecialist noemen. Door het inhuren van een specialist weet u zeker dat uw vertrouwelijke gegevens niet zomaar op straat komen te liggen en u kunt vertrouwen op een stabiel en veilig netwerk voor uw bedrijf. Optinet bied een aantal Fiber To The Desk oplossingen aan:

  • Brand-Rex Blolite
  • Brand-Rex MicroBlo
  • Ericsson Ribbonet

Instalatie van het netwerk is een ding, misschien is onderhoud nog wel belangrijker. De technologie vernieuwt snel en als u zeker wilt zijn dat het maximale uit uw netwerk wordt gehaald is goed onderhoud een vereiste.

Voor meer info : http://www.optinet.nl/