Oorbellen online

In geen enkele verzameling sieraden kunnen oorbellen ontbreken. Oorbellen zijn een versiering voor oren en veel vrouwen vinden het erg leuk om verschillende oorbellen uit te zoeken. En oorbellen kan men eigenlijk ook nooit te veel hebben. Oorbellen worden gekozen op basis van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Juweliers zijn er al veel. Maar nu is er iets nieuws. Mensen die van sieraden houden, zullen happy zijn: een internet website helemaal over oorbellen. Geen kleine fysieke collectie, maar een online verzameling van allerlei oorbellen. Een website gespecialiseerd in het oorbellen te koop aanbieden. Vrijwel elke vrouw draagt ze wel; en ze worden in deze tijd ook weer veel gedragen door jonge mannen. bijzondere oorbellen zijn er in vele soorten en maten. En voor elk budget.

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door een gaatje in het oorlelletje of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Voor dat men oorbellen kan dragen moet er een gaatje in het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of piercing. Sommige mensen beweren dat het schieten van oorbelgaatjes met een pistool gevaarlijk is, en geven daarom de voorkeur aan piercen. Het wordt ten zeerste aangeraden om gaatjes voor oorbellen te laten zetten door een professionele piercer.

Een oorbel voor elke gelegenheid

Een speciale gelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende diamantenoorbellen of klassieke pareloorbellen. Een groot feest? Dan zijn het meestal grote en opvallende oorbellen of oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. Welke stijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je vaak draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen oorbellen van zilver, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Gaatjes laten schieten

Ontzettend veel meiden, vrouwen en ook best wat jongens en mannen hebben gaatjes in hun oren. De meeste vrouwen of meisjes hebben in beide oren één of meer oorsieraden. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook oorbellen in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Om een oorbel te kunnen dragen, heeft iemand gaatjes nodig in zijn oren. Het gaatjes schieten gebeurt meestal al op jonge leeftijd. Kort nadat dit is gebeurd kan iemand al oorbellen dragen. Bij de oude wijze van gaatjes schieten was het nodig om gedurende een aantal weken zogenaamde “zweerknopjes” in de oren te laten zitten.

Sommigen worden als baby al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen dragen, als ze op school zitten. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms wat pijn lijden.

Doet het schieten van oorbellen pijn? Volgens de meeste mensen valt de pijn erg mee – vergelijkbaar met wanneer je hard in je oorlel knijpt. Het schieten is binnen een tel gebeurd.

Hoe gaat het in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, moeten de oren ontsmet. Daarna worden de plekken waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Dezelfde oorbellen, maar dan scherper geprijsd

 

Oorbellen online kopen heeft een groot aantal positieve kanten ten opzichte van oorbellen kopen in de winkel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in diverse online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. In de meeste gevallen zijn oorbellen online ook scherper geprijsd, omdat de kosten van een winkelpand niet drukken op de kosten van de sieraden. Een nadeel van online kopen is dat je de oorbellen niet direct live kunt bekijken.

De prijs van oorbellen is sterkafhankelijk van het materiaal waarvan de sieraden zijn gemaakt en de mate van exclusiviteit. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan bijvoorbeeld zilver. Ook worden oorbellen soms voorzien van diamanten; dan loopt de prijs snel op. De oorbellen worden vrijwel altijd gemaakt van edelmetalen. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico onstekingen.

Zowel vrouwen als mannen dragen oorbellen. Mannen kiezen vaker voor ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers of oorstekers kiezen. Qua materiaal is er geen groot verschil. Vrouwen en mannen kiezen allebei het vaakst voor zilveren of gouden oorbellen.

 

Soorten oorbellen

De meest voorkomende oorbellen zijn van edelmetaal, zoals gouden oorbellen en zilveren oorbellen. Maar oorbellen van staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in allerlei vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in allerlei vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbellen meestal hangertjes gehangen , zoals parels, veertjes, hangertjes in een diversiteit van vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en diverse soorten edelstenen. Ook zirkonia is populair als imitatiediamant in oorbellen. Zirkonia lijkt sterk op diamant, maar schittert wel iets minder. Maar de kosten zijn in elk geval veel lager.

Oorbellen trends

Wat is er in deze tijd in bij oorbellen? Trends in oorbellen zijn er ook. Veel oorbeldragers hebben meerdere gaatjes in de oren. Met 2 gaatjes in allebei de oren en kan men dus 4 oorbellen dragen. Ook wordt vandaag de dag niet alleen maar de oorlel gebruikt voor oorbelgaatjes, maar ook steeds vaker oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) en helix (bovenste rand van de oorschelp).

Online vind je oorbellen en oorringen via oorbellen online. Een divers assortiment van een diverse oorbellen is op meerdere manieren door te kijken. Het toont een overzicht van diverse juweliers. De prijzen en informatie over de oorbellen zijn ook weergegeven. Kijk zelf of er een mooi set oorbellen voor jezelf bij zit.

Voor meer info : https://www.oorbellen.info/