Categoriearchief: Sport

Weerstandselastieken helpen bij lichaamsontwikkeling

Er ontstaat steeds meer ideeën om het lichaam in betere conditie te brengen en de weerstandselastieken horen daar ook bij. Met deze speciale linten die van goed stretch materiaal zijn gemaakt, is het haalbaar om het lichaam effectief en goed te laten trainen. Dat kan gebeuren op een manier die met andere toestellen of gewichten simpelweg niet te doen is. Het kopen van weerstandselastieken kan dan ook zeer goede toevoeging zijn aan de collectie met fitnessmaterialen die al in het bezit zijn. Deze linten maken ander oefeningen mogelijk en ondersteunen daarmee de fysieke en geestelijke ontwikkeling van de sporter. Dat is niet te onderschatten. Want beter en sterker worden, daar doen we het toch allemaal voor?

De functie van de elastieken

Het gebeurt vaak dat sporters op een bepaald moment stuk lopen in de trainingen. Wanneer er net gestart wordt met trainen, is de motivatie hoog en wordt opgemerkt dat het lichaam zich snel ontwikkelt. Dat hoort er bij in het begin. Ook is het in deze fase vaak geen probleem om vaak te trainen en de inzet te behouden. Naar mate de trainingen vorderen, slaat de verveling en irritatie toe en wordt de motivatie minder. Dit is een moment om de weerstandselastieken in te voeren, omdat die een impuls kunnen geven. Met de weerstandselastieken train je anders dan je gewend bent en dat kan zeker een boost geven.

Het lichaam stretchen

Naast de krachtsoefeningen die wel degelijk met de weerstandselastieken kunnen worden uitgevoerd, kan er ingezet worden op stretch. Het lichaam uitrekken en bewegelijk maken is goed mogelijk met de weerstandselastieken. Door het lijf mobieler te maken wordt het in feite ook sterker en zul je je snel fitter voelen. Dit kan de impuls zijn waar jij als sporter naar op zoek bent. Verandering van spijs doet immers eten.

Door een hometrainer te kopen kun je altijd trainen

Als je jouw conditie wilt verbeteren, is een hometrainer kopen een goed idee. Door te fietsen en te wandelen verbetert je uithoudingsvermogen namelijk aanzienlijk. Natuurlijk kun je ook buiten fietsen, maar met slecht weer kunnen maar weinig mensen daar de motivatie voor vinden. Op een hometrainer kun je altijd trainen en wel fijn in je eigen huis. Zeker voor minder mobiele mensen is dit ideaal. Ben je al een jaartje ouder of herstellende van een ziekte of operatie? Dan is een hometrainer echt een aanrader. Hierop kun je in jouw vertrouwde omgeving bewegen, zonder omstanders en verkeer. Dat is wel zo veilig en comfortabel.

Kies uit verschillende modellen en merken

Wanneer je een hometrainer online wilt kopen, is NRG Fitness BV een echte aanrader. Dit bedrijf importeert al sinds 1993 allerlei soorten fitnessapparatuur. Je kunt er terecht voor allerlei fitnessapparaten waaronder crosstrainers, roeitrainers en loopbanden. Ook hometrainers heeft dit bedrijf in allerlei soorten en maten. Wil je er een met een uitgebreid aanbod aan trainingsprogramma’s of heb je liever een simpel exemplaar? Wil je er een met bluetooth of hartslagfunctie? Het is allemaal mogelijk. Ook heb je de keuze uit verschillende kleuren en prijscategorieën. Uiteraard kun je ook kiezen uit diverse merken, zoals:

  • Inspire
  • BH Fitness
  • Endurance
  • Finnlo Fitness

Manuele en computergestuurde hometrainers

NRG Fitness BV levert zowel manuele als computergestuurde hometrainers, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? Een manuele hometrainer heeft geen stroom nodig en heeft een handmatige rem. Hij heeft geen programma’s en je fietst dus echt in je eigen tempo. Als beginneling is dit een goede hometrainer om te kopen. Een computergestuurde hometrainer heeft wel stroom nodig. Tot deze categorie behoren EMS-hometrainers, die werken met een elektromagneet en weerstandsniveaus. Ook de Ergometers zijn computergestuurd. Deze hometrainers kunnen zichzelf uitdrukken in wattage, waardoor ze ideaal zijn voor kinesist, fysio en revalidatiedoeleinden.

https://www.nrgfitness.nl/

Pre workout om je spieren te trainen

Pre workout om je spieren te trainen

Steeds meer mannen trainen wekelijks hun spieren. Dit komt omdat een gespierde body meer dan slechts stoer is. Het goed onderhouden van je lichaam onderscheid je al snel. Tevens zul je op alle vlakken in het leven makkelijker door de dagelijkse sleur komen. Je spieren trainen kan echt op heel veel manieren. Je hoeft niet persé naar de sportschool, wel is het een echte aanrader. Je spieren trainen is echter wel een proces waar je niet mee kunt stoppen. Als je eindelijk mooie spieren hebt dan moet je deze spieren ook blijven trainen anders zullen ze weer verdwijnen en dat wilt natuurlijk geen één man.

Wat is Pre workout sportvoeding:

Pre workout AKA Pro workout sportvoeding dat zijn voeding supplementen die er speciaal voor gemaakt zijn om in te nemen voorafgaande aan spier en kracht training. Deze supplementen kun je kopen in de vorm van poeder. Door het gebruik van Pre-workout heb je direct heel veel energie en wordt spieropbouw en het verbranden van vet massa bevorderd. Ook is je uithoudingsvermogen door de zuivere ingrediënten ook een stuk hoger zodat je veel intensiever kunt door trainen.

Het beste product voor een Pre-workout:

Dymatize Xpand Xtreme Pump (800Gram):

De makers van Dymatize hebben het product Xpand Xtreme pump wederom verbeterd. Het product geeft ongelooflijk veel energie waardoor je letterlijk kan knallen in de sportschool. Je kunt meer en grotere gewichten aan, hierdoor kun je sneller en beter je spieren trainen.
Inhoud: Creatine, Arginine, Beta Alanine, Aminozuren complex en Energie & Mental Focus matrix.

Je hebt ongeveer 1 schep van deze Pre-workout nodig per training.

Voor meer info :