Thermobox op maat

Een thermobox voor de professionele keuken is onmisbaar op plekken waar grote groepen mensen van voldoende eten moeten worden voorzien. De zorg, horeca en industrie kunnen niet zonder: een thermobox en een afruimwagen horeca. De boxen zijn verkrijgbaar in diverse menu-verdeelsystemen en afmetingen. Zo zijn de producten eenvoudig af te stemmen op uw toepassing. Naast standaard producten bieden veel leveranciers custom made oplossingen. Elke branche en afdeling stelt andere eisen aan thermoboxen en afruimwagens. Denk aan niet geïsoleerde boxen, actief gekoelde of verwarmde wagens en gekoppelde en ontkoppelde producten. Ook in centrale keukens wordt veel maatwerk geleverd. Bijvoorbeeld omdat de ruimte beperkt is. De levering van een multifunctionele wagen is dan doorgaans gewenst. Het is verstandig altijd vooraf de showroom van een specialist te bezoeken om inspiratie op te doen.

Een thermobox aanschaffen bij de specialist en langsgaan bij een showroom

Waar kunt u de thermobox het beste aanschaffen? Het is verstandig te kiezen voor een specialist die uw product voor u, indien nodig, op maat maakt. Maar waar moet u verder op letten en welk type box past het best bij uw toepassing? Hoewel er een groot online aanbod is op het gebied van thermoboxen en bijvoorbeeld een afruimwagen voor de horeca, is het vanaf het scherm vrij lastig te bepalen of deze producten aan uw voorwaarden voldoen. Zeker wanneer u producten op maat wilt laten maken is het slim om een specialist in te schakelen en langs te komen in de showroom. Hier staan alle producten uitgestald en kan er op basis van advies op maat een weloverwogen keuze worden gemaakt.

Temperatuur is een belangrijk onderdeel van de smaak: hou deze optimaal met behulp van thermobox

Natuurlijk wilt u eten altijd warm serveren! Daarvoor is een continue temperatuur van het eten natuurlijk zeer belangrijk. Dit is naast de smaak van een gerecht misschien wel de meest relevante beoordelingsfactor. De temperatuur van een gerecht heeft de eigenschap altijd in de richting van de omgevingstemperatuur te gaan. Is het warm, dan geeft een gerecht warmte af. Een koud gerecht neemt warmte op. Het aanpassen van de omgevingstemperatuur aan die van een gerecht is echter niet voldoende. Het bewaren en/of vervoeren van etenswaar in een goed geïsoleerde thermobox biedt een uitkomst. Ook een afruimwagen is in de horeca onmisbaar. Het gerecht geeft hierdoor vrijwel geen warmte af aan de omgeving en neemt het ook niet meer op.

Voor meer info :