URL Koning
Image default
Aanbiedingen

Vloerverwarming frezen of een ander systeem?

Kiest u voor vloerverwarming frezen of een ander systeem? Voor het plaatsen van vloerverwarming zijn verschillende systemen en mogelijkheden. Welk systeem het meest geschikt is voor u, hangt onder meer af van de ondervloer en de toplaag. Zo is het frezen van vloerverwarming bijvoorbeeld zeer geschikt bij dekvloeren van cement. Bij het frezen worden verschillende sleuven gemaakt, meestal in de vorm van een slakkenhuispatroon om de warmte zo goed mogelijk te verdelen. Door deze manier van vloerverwarming frezen komen de slangen vlak onder het vloeroppervlak te liggen waardoor er een snelle verwarming plaatsvindt. Is er nog geen dekvloer aanwezig? Dan is op matten gebonden vloerverwarming mogelijk. Via deze methode worden de verwarmingsbuizen gebonden aan gegalvaniseerde (om roest te voorkomen) draadstaalmatten. Een goede vloerisolatie(folie) is hierbij aan te raden om de kans op scheurvorming zoveel mogelijk in te dammen.

Een droog systeem

Bij een droog systeem vloerverwarming geniet u van verschillende voordelen. Zo is de vloer onwijs goed geïsoleerd en kan het eenvoudig en snel gemonteerd worden. De snelle montage is te danken aan de noppenplaten waarmee veelvuldig gewerkt wordt bij dit systeem. De verwarmingsslangen kunnen hier gemakkelijk worden ingedrukt met een gelijkwaardige verdeling. Over de slangen heen zal met behulp van schroeven en speciale lijm een droog systeemplaat worden gelegd, afgetopt met een geperforeerde schuimlaag. Wanneer u voor een droog systeem van 123Vloerverwarming kiest, krijgt u bij alle installaties van systemen zonder pompschakelaar aan garantie van twee jaar en bij installaties met pompschakelaar vijf volledige jaren.

De keuze van het vermogen

Het vermogen speelt bij elektrische vloerverwarming een belangrijke rol. De keuze voor een bepaald vermogen is afhankelijk van de ondervloer en vloerbedekking. Zo mag, afhankelijk van de vloerbedekking, de maximale voorgeschreven temperatuur niet overschreden worden. Zo geldt voor de meeste ondervloeren en toplagen een maximaal vermogen van 100 W/m2 en een maximale oppervlaktetemperatuur van 27°C van de vloerbedekking. Voor de kleinere oppervlakten zijn vloerverwarmingsmatten ideaal en voor de grotere ruimtes kan er het best worden gekozen voor verwarmingskabels.

https://www.123vloerverwarming.nl/