URL Koning
Image default
Vervoer en transport

4 essentiële aanhangwagen onderdelen

 Aanhangwagen onderdelen Dit zijn enkele van de belangrijkste aanhangwagen onderdelen Bent u op zoek naar nieuwe onderdelen voor uw aanhangwagen, bijvoorbeeld omdat uw originele onderdelen versleten of beschadigd zijn? Dan is het in de eerste plaats belangrijk dat u die onderdelen zoekt bij een speciaalzaak. Om u alvast en tipje van de sluier te lichten van het aanbod vindt u hieronder enkele van de meest gezochte aanhangwagen onderdelen. Wat is hun functie en waarom zou u voor kwaliteit moeten kiezen? Vragen die hieronder een antwoord krijgen!

 

1. Een goed neuswiel

De neuswielklem van uw aanhangwagen is zowat de basis van het hele systeem en dat is ook logisch. Zonder neuswiel ligt uw aanhangwagen immers niet stevig op de ondergrond en is manoeuvreren over oneffen terrein zo goed als onmogelijk. Het neuswiel moet niet alleen compatibel zijn met uw aanhangwagen, maar ook van goede kwaliteit. Beide eigenschappen vindt u bij een groothandel voor aanhangwagen onderdelen.

2. Een koppelsysteem voor de aanhangwagen

Daarbij mag ook een betrouwbaar koppelsysteem niet ontbreken als u uw aanhangwagen tot veilig en duurzaam wilt inrichten. Het koppelsysteem bepaalt immers hoe stevig uw aanhangwagen aan het voertuig is bevestigd en speelt dus ook een rol bij de rijveiligheid. Er bestaan heel wat verschillende soorten, merken en modellen koppelsystemen die handmatig of automatisch functioneren. Bij uw aanhangwagen groothandel vindt u altijd producten van de beste kwaliteit, zodat de verbinding tussen voertuig en aanhangwagen alvast goed zit.

3. De juiste klephaaksluiting

Ook een stevige klephaaksluitng is een essentieel onderdeel als het gaat om een aanhangwagen. Dit is in feite de sluiting die achteraan op de klep van de aanhangwagen zit en er dus voor zorgt dat de producten of spullen die u vervoert niet zomaar op straat terechtkomen. Een goede sluiting is van uitstekende kwaliteit, past perfect en wordt daarbij op correcte wijze gemonteerd op uw aanhangwagen. Enkel bij een aanhangwagen groothandel kunt u zeker zijn van een duurzame investering die zowel uw rijcomfort als de veiligheid op de baan ten goede komt.

4. Achterwielen voor uw aanhangwagen

Ten slotte zijn er natuurlijk ook de achterwielen van de aanhangwagen, die een grote invloed hebben op de stabiliteit van uw voertuig tijdens het rijden. Achterwielen zijn doorgaans groter en steviger dan het neuswiel en moeten de aanhangwagen zelf eigenlijk vooral in balans houden. Daarbij is het van belang dat deze wielen een grote draagkracht hebben, zeker als u regelmatig zware lasten vervoert. Ook deze aanhangwagen onderdelen koopt u best bij een groothandel om zeker te zijn van kwaliteit!