URL Koning
Image default
Aanbiedingen

De rol van optometristen en opticiens in het gezond houden van de ogen van mensen

Optometristen en opticiens spelen een belangrijke rol in het gezond houden van de ogen van mensen. Door de gezondheid van de ogen regelmatig te controleren, kunnen problemen tijdig worden opgespoord voordat deze ernstig worden. Optometristen en opticiens kunnen helpen bij het voorkomen van oogziekten en andere problemen. Denk aan vermoeidheid van de ogen of droge ogen. Door middel van verschillende metingen tijdens een ooggezondheidsonderzoek kan de gezondheid van de ogen worden vastgesteld.

 

Regelmatige oogcontroles zijn belangrijk

 

Om de ooggezondheid te behouden, zijn regelmatige oogcontroles van groot belang. Het wordt aangeraden om minimaal één keer per jaar een ooggezondheidsonderzoek te ondergaan. Dit is extra belangrijk voor ouderen. Sommige oogaandoeningen ontstaan pas op latere leeftijd en komen dan ook vaker voor bij oudere mensen. Denk bijvoorbeeld aan oogaandoeningen als glaucoom, cataract en maculadegeneratie.

 

Oogcontroles zijn overigens niet alleen essentieel voor mensen die al oogproblemen hebben. Ook mensen zonder zichtbare problemen kunnen beter ieder jaar hun ogen laten controleren. Op deze manier kunnen eventuele oogaandoeningen vroegtijdig worden opgespoord. Door een vroege diagnose kan de behandeling al vroeg worden gestart en kan erger worden voorkomen.

 

Apparatuur om de ooggezondheid te controleren

 

Bij een ooggezondheidsonderzoek worden verschillende soorten apparatuur gebruikt om de gezondheid van de ogen te controleren. Denk aan een autorefractor om de oogsterkte en eventuele afwijkingen te detecteren. Een tonometer wordt gebruikt voor de oogdrukmeting en kan oogziektes als glaucoom detecteren. Voor het inspecteren van de binnenkant van het oog kan bijvoorbeeld een oogspiegel of funduscamera worden gebruikt. Bij Optiek Vision vindt u alle diagnostische en werkplaats apparatuur die u nodig heeft voor uw optiekwinkel.

 

Tips voor het behoud van de ooggezondheid

 

Naast regelmatige metingen is het belangrijk om zelf ook stappen te nemen om de ooggezondheid te behouden. Zo is het verstandig om de ogen tegen schadelijke uv-stralen te beschermen met een zonnebril. Het continu turen naar beeldschermen is eveneens zeer belastend voor de ogen. Beperk daarom de schermtijd. En houd de ogen gehydrateerd. Genoeg water drinken kan droge ogen voorkomen. Ook een gezond dieet en voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines dragen bij aan een goede ooggezondheid.

 

https://optiekvision.nl