URL Koning
Image default
Aanbiedingen

Groen verzenden: waar moet ik beginnen?

Groen verzenden: waar moet ik beginnen? 

In een tijdperk waarin duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, is het belangrijker dan ooit om na te denken over de impact van onze keuzes. Een gebied waarin deze bewustwording zich snel verspreidt, is de wereld van verzendverpakkingen. In deze blog gaan we dieper in op duurzame verpakkingsmaterialen en hoe ze kunnen bijdragen aan een groenere toekomst. 

 

  1. Kies duurzame materialen 

Verzenddozen zijn vaak gemaakt van stevig karton dat gemaakt is van gerecycled papier en daarnaast is het biologisch afbreekbaar. Het verduurzamen van verzendzakken, die vaak van plastic zijn gemaakt, omvat verschillende aspecten. Zo is het belangrijk om gerecyclede kunststoffen te gebruiken, waardoor de vraag naar nieuw plastic wordt verminderd. Kies ook voor ECO verzendzakken die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare materialen! 

 

  1. Minimaliseer het gebruik van verpakking  

Zorg dat je gebruik maakt van verzendverpakkingen die precies passen bij de grootte van het te verzenden product, waardoor onnodig materiaalgebruik wordt verminderd. Verzendzakken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Daarnaast zijn verzendzakken handig tijdens het transport. Ze nemen namelijk geen overbodige ruimte in. Verzenddozen kun je op maat laten maken. Als jouw product precies in de doos past, voorkom je beschadigingen door verschuivingen. 

 

  1. Verpakkingsontwerp 

Overweeg herbruikbare verzendverpakkingen die klanten kunnen gebruiken voor andere doeleinden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat verzendzakken een dubbele plakstrip hebben. De eerste plakstrip kun jij zelf gebruiken bij het verzenden van je product. Mocht de klant een product retour willen sturen, dan kan dit in dezelfde verzendzak door de tweede plakstrip. In andere gevallen kan de verzendzak hergebruikt worden voor bijvoorbeeld Vinted verzendingen. 

 

  1. Educatie en bewustwording 

Informeer je klanten over de duurzame eigenschappen van de verzendzakken die je gebruikt en de juiste manieren om ze te recyclen of af te breken. Moedig klanten aan om bewuste keuzes te maken bij het weggooien of recyclen van verzendverpakkingen! 

De aanschaf van duurzame verpakkingsmaterialen wordt steeds belangrijker. Duurzame verpakkingsmaterialen bieden bedrijven de kans om bij te dragen aan deze missie en tegelijkertijd positieve resultaten te behalen voor hun merk, klanten en het milieu. Neem hiervoor een kijkje bij Rotimshop.nl. Hier vind je verzendzakken in verschillende formaten, waardoor je het formaat kunt kiezen dat bij jou past! Ook verzenddozen vind je hier in veel verschillende formaten.

https://www.rotimshop.nl/