URL Koning
Image default
Aanbiedingen

Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een rollator

Een geschikte rollator kopen kan lastig zijn, omdat er een groot aanbod is. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij de zoektocht naar een geschikte rollator. Bent u benieuwd wat deze dingen zijn? Lees dan verder! 

 

De breedte van de zitting van de rollator 

Iedere rollator is voorzien van een zitting. Dit is ideaal als u uit wilt rusten tijdens een wandeling met de rollator. Als u hier gebruik van wilt maken is het belangrijk dat de zitting de juiste breedte heeft. Om de juiste breedte op te meten, kunt u het beste op een stoel gaan zitten en het breedte deel van uw heupen opmeten. Bij deze breedte telt u vier centimeter op en dit is de geschikte zitbreedte. 

 

Gewicht van de rollator 

Als u moeite hebt met lopen dan is een rollator een goed hulpmiddel, maar het werkt juist averechts als een rollator te zwaar is. Het is daarom goed om te bedenken of u sterk genoeg bent voor een reguliere rollator, of dat een lichtgewicht variant een betere optie is. Als u groot en sterk bent is een reguliere rollator waarschijnlijk te licht. In dit geval heeft u niet genoeg steun aan de rollator en loopt het niet comfortabel. Als u twijfelt over het gewicht van een rollator is het een goede optie om de rollator uit te proberen. Op deze manier weet u dat u een goede keuze maakt. 

 

Laat u adviseren! 

Nu u weet waar u rekening mee moet houden, kunt u goed voorbereid naar de winkel. Laat u adviseren bij het kopen van een rollator en probeer de rollator ook uit.  Zo weet u zeker dat u de goede keuze maakt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Thuiszorgwinkel.nl en ontdek het ruime assortiment. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact op! 

 

https://thuiszorgwinkel.nl/