URL Koning
Image default
Architectuur

Laat zien wie je bent met een naamplaatje

Herken je dat? Je moet ergens iets afgeven of in de brievenbus stoppen maar je bent er niet zeker van dat je op het juiste adres bent aanbeland. Je ziet alleen maar nummers. Helaas ontbreken er op veel beltableaus en brievenbussen naamplaatjes met de naam van de bewoner of de firma. Niet echt handig als het pakket voor mevrouw A in de brievenbus van meneer B beland of u belt bij de verkeerde persoon aan.

De reden voor het ontbreken van een naamplaatje zijn vaak wel plausibel. Het kan te maken hebben met privacy- en veiligheidsoverwegingen of met de laksheid van een woningbouwvereniging.

 

Waarom een naamplaatje bestellen?

 

Het (laten) aanbrengen van een naamplaatje is aan te raden. Zo weet de post- of pakketbezorger dat hij met het juiste adres te maken heeft en zal een brief of pakket niet in de bus van de buren (die je wellicht niet kent) belanden.

Ook voor uw vrienden, kennissen en verre familieleden is het fijn om te weten dat ze op het juiste adres aanbellen en niet bij de buren. Zelf mensen uit de buurt zullen graag willen weten en vinden het ook fijn te weten wie er in hun omgeving woont.

 

Naamplaatjes bestellen, wat moet erop staan?

 

Wanneer je een naamplaatje laat maken, is het niet nodig om je volledige voornaam te laten vermelden. Je voorletter of letters of alleen je achternaam zijn al voldoende. Woon je alleen? Je kunt op je naamplaatje Fam. of familie vermelden. Dat wekt de indruk dat je met meerdere personen op het adres woont en geeft je ongetwijfeld een veilig gevoel.

Vaak worden naamplaatjes ook via de woningbouwvereniging of via een vereniging van eigenaren verzorgd. De reden hiervoor is een uniforme uitstraling van bijvoorbeeld het beltableau. Dan heb je verder geen inspraak in de uitvoering en de tenaamstelling.

 

In welke materialen kun je naamplaatjes bestellen?

 

Naamplaatjes zijn in diverse materialen te bestellen. Aluminium, messing, RVS, Zincor, Trespa Meteon, Polycarbonaat of Abet, keuze te over. Bij elk project is er iets passends verkrijgbaar. Samen met de diverse lettertypen en kleuren levert dat altijd een uniek naamplaatje op.


Wacht dus niet langer met naamplaatjes bestellen!