URL Koning
Image default
Aanbiedingen

Wat is Content Marketing?

Wat is Content Marketing?

Eén van de dingen waar bedrijven over het algemeen mee bezig zijn, is het binnenhalen en behouden van klanten. De manier waarop een bedrijf dat doet, wordt ‘marketing’ genoemd. Marketing kan op vele manieren worden vormgegeven. Zo heb je bijvoorbeeld Socialmediamarketing, Internetmarketing, E-mailmarketing of Content Marketing. Mensen die in de laatste sector werken, worden Content Marketeers genoemd, een functie die nog niet zo heel lang bestaat. 

 

Definitie

Content staat voor ideeën die inhoud geven binnen/via een bepaald medium. Binnen de wereld van marketing staat content voor het strategisch vermarkten van het verhaal van een bedrijf over hun producten of diensten. Content Marketing is dus de inhoud die wordt gedeeld met een bepaalde doelgroep via verschillende kanalen met uiteindelijk als doel de potentiële klant tot actie aan te zetten.

 

Vindbaarheid

Je kunt Content Marketing ook inzetten om je vindbaarheid als bedrijf te vergroten. Door goed geschreven teksten op de website, weet Google waar de website over gaat en waarin het bedrijf gespecialiseerd is. Vervolgens krijgt het bedrijf van Google een waardering. Hoe beter die is, hoe hoger het bedrijf in de lijst van Google terechtkomt. Dit wordt Content Optimalisatie genoemd. Aan de hand van data kan er kwalitatieve content worden ontwikkeld en geoptimaliseerd. 

 

Digitale marketing

Bedrijven kunnen een eigen marketingteam samenstellen, maar ze kunnen er ook voor kiezen om een online marketing bureau dat werk te laten doen. Zo’n marketingbedrijf kan alleen niet zomaar een tekst gaan schrijven. Daarvoor zijn meerdere gegevens nodig. Zo moeten klanten van marketingbureaus iets over zichzelf kunnen vertellen en de doelgroep van hun dienst of product. Ook is de stijl van een bedrijf belangrijk: is het vrij formeel of kan het enigszins informeel. Ook kan een bedrijf aangeven of de lezer met ‘u’ of ‘jij’ wordt aangesproken. Uiteraard kan een Content Marketeer meedenken, maar het is aan het bedrijf om te bepalen wat het doel is. Zodra al die gegevens duidelijk zijn, kan een Content Marketeer aan de slag om de inhoud van een website te verbeteren.

https://www.traffictoday.nl/