URL Koning
Image default
Dienstverlening

Bespaar energie en warmte met het juiste glas

Een isolatieglas is een eigentijds glas dat bestaat uit meerdere ruiten die aan elkaar zijn verzegeld met daartussen luchtruimte, waardoor het glas zijn isolerende eigenschappen krijgt door de buitenruit te scheiden van de binnenruit. Dankzij deze unieke opstelling is isolatieglas de meest effectieve manier om de warmteoverdracht van lucht naar lucht door beglazing te verminderen. Isolatieglas dateert uit de jaren 60 toen het concept van energiebesparing populair werd. Tegenwoordig is isolatieglas, wanneer het samen met reflecterende glascoatings wordt gebruikt, zelfs nog effectiever in het besparen van energie en het voldoen aan energiecodes. Afhankelijk van de toepassing, de isolatiebehoefte of de behoefte van de eindgebruiker is het glas verkrijgbaar in tal van verschillende soorten. De veelzijdigheid van het ontwerp is gebaseerd op factoren, zoals het aantal glasplaten dat wordt gebruikt bij de productie van eenheden, vulmateriaal voor holtes, coatings, afdichtingsmateriaal en andere.

 

Structuur van isolatieglas – Glas voor structurele beglazing

Omdat gewoon glas de verwachte windkrachten en zware weersomstandigheden niet kan verdragen, is het een onveilige materiaalkeuze voor buitentoepassingen. De verhoogde sterkte van isolatieglaseenheden maakt ze op hun beurt tot het meest geprefereerde glastype voor residentiële, commerciële en industriële structurele beglazingen. Meerdere glaslagen versterken de sterkte van het ontwerpelement, waardoor het duurzamer, veerkrachtiger en veiliger wordt. Wat het glas ook tot een perfecte keuze maakt voor ramen en deuren, is het aanpassingsvermogen aan de verschillende seizoenen. Het glas is in de eerste plaats ontworpen om glazen oppervlakken te beschermen tegen overmatig warmteverlies of -winst. Tijdens de zomer blokkeert dit glas de warmte van de zon om het interieur binnen te komen. In de winter voorkomt het dat binnenwarmte naar buiten ontsnapt.

 

Milieuvriendelijk

Kortom, isolatieglas is echt een milieuvriendelijke beglazing. Thermische isolatie zorgt ervoor dat verwarmings- en koelapparatuur wordt ontlast. Het maakt het ook veel gemakkelijker om een ​​gewenste binnentemperatuur te bereiken zonder overmatig gebruik van stroom en energie. En dit is een groot probleem bij het verlagen van de kosten voor verwarming en airconditioning, evenals de ecologische voetafdruk. In vergelijking met gewoon enkel glas heeft dit glas ook het extra voordeel dat condensatieproblemen tot een minimum worden beperkt. Maar vanuit het ontwerpperspectief biedt dit glas een breed scala aan oplossingen voor zowel grote als kleine structurele beglazingsprojecten. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om visueel indrukwekkende volledig glazen gevels te construeren of boeiende architecturale gevels door profielen te gebruiken die alleen van binnenuit zichtbaar zijn.