URL Koning
Image default
Architectuur

De geschiedenis van sloten

In de loop der jaren is de noodzaak om mensen en hun eigendommen te beschermen flink gegroeid wat er toe heeft geleid dat er tegenwoordig door iedereen maatregelen worden genomen. Als gevolg hiervan ontstond er een zeer bekwame handel in hang- en sluitwerk. Slotenmakers maken, onderhouden en installeren sloten en natuurlijk sleutels.

Om te kijken of jouw huis en eigendommen goed zijn beschermd, kun je de volgende zaken overwegen en als je gebruikmaakt van de volgende punten komt het helemaal goed.

 – Iets wat je hebt: een sleutel of sleutelkaart

– Iets dat je weet: een combinatie of wachtwoord

– Iets wat alleen jij hebt: een vingerafdruk of een iris-scan

Het eerste slot werd meer dan 4000 jaar geleden voor keizer Sargon gemaakt. Verbazingwekkend is dat de meeste sloten nog steeds worden gebouwd met behulp van die technologiën, alleen zijn de materialen nu verbeterd.

Slotenmakers hebben tegenwoordig wel meer ervaring dan vroeger. In Griekenland gebruikte men knopen in touwen om te voorkomen dat mensen toegang konden krijgen tot een ruimte of bijvoorbeeld een kast of een kist, maar natuurlijk konden de

touwen gewoon worden doorgesneden. Dus ontwikkelden ze een ruw boutslot. Het was erg makkelijk te kraken maar het gaf een zekere mate van zekerheid in die tijd.

Helaas waren ze meer bezig met stijl dan met de veiligheid en hun tijd werd besteed aan het verfraaien van sleutels, die werden gebruikt als sieraden in plaats van aan de ontwikkeling van betere sloten.

Meer dan 1500 jaar later verbeterde een slotenmaker, Robert Barren genaamd, de vergrendelingsmogelijkheden door het ontwerp van pennen met verschillende lengtes om voor een vergrendeling te zorgen. Later bleek het slot nog niet helemaal te voldoen maar het slot van Barren kon wel de beveiliging drastisch verbeteren.

Een andere slotenmaker, Joseph Bramah, verbeterde het ontwerp van Robert Barren door gebruik te maken van ongelijke tuimelaars aan de onderkant zodat het moeilijker zou zijn om sleutels te repliceren. Deze vooruitgang maakte de weg vrij voor een andere belangrijke ontwikkeling die nog steeds wordt gebruikt.

 Mocht je in de stad van Den Haag op zoek zijn naar een slotenmaker, bekijk dan een de volgende webpagina. Deze helpt je in contact komen met een slotenmaker in deze stad:

http://www.slotenmakerdenhaag070.nl

 

 

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Zorg ervoor dat de slotenmakers goede reviews hebben

Laat zien wie je bent met een naamplaatje

Bouwkundige keuring Eindhoven legt het belang uit van kruipruimte ventilatie