URL Koning
Image default
Mode en Kleding

Ontstaan trouwringen

Trouwringen zijn al zo een lange tijd een deel van onze samenleving dat niemand het zich kan herinneren hoe de traditie eigenlijk begon. Er zijn wel diverse verhalen over hoe het allemaal begon.

Oud Egypte

Laten we eerst in Oud Egypte beginnen met een romantische verhaal over trouwringen. Er was eens jongeman dat verliefd werd op een prinses in Oud Egypte. De prinses werd ook verlief op de jongen maar ze konden niks aan hun liefde. Totdat de jongen op een dag naar de maan keek en op een idee kwam. Hij maakte van metaal twee ringen en ging met de ringen op zijn knieën. Hij zei dat die de maan was dat om de zon draaide. De twee ringen waren hier symbool van. De ringen hadden ook geen einde of begin en dus oneindig zoals zijn liefde voor haar. Ze accepteerde de ring en samen sloegen ze op de vlucht.

Moderne trouwringen

Tegenwoordig staan trouwringen nog steeds symbool voor de liefde. Trouwringen zijn nog steeds rond zonder begin of einde. De trouwringen hebben tegenwoordig dus ook ongeveer dezelfde betekenis. Of het verhaal echt gebeurd is weet niemand. Er zijn wel diverse boeken over geschreven en diverse films erover gemaakt. De meeste bekende hiervan is Romeo en Juliet.

https://www.trouwringen24.nl/

Voor meer info :