URL Koning
Image default
Woning en Tuin

Een goede tuinarchitect heeft een handelsmerk

Met enige fantasie kunt u een tuinarchitect vergelijken met een kunstenaar, zoals een schilder. Hij of zij ontwerpt een prachtige tuin en laat deze aanleggen, om vervolgens naar een volgend project te gaan. Net zoals een schilder een schilderij afrondt en dan weer aan een geheel nieuw schilderij begint. Wat is hier de overeenkomst? Na verloop van tijd gaat u duidelijk de hand van de schilder zien. Elke schilder heeft een eigen signatuur, een eigen handelsmerk. Dit geldt ook voor een goede tuinarchitect.

Een goede tuinarchitect is herkenbaar

Alle geslaagde ontwerpen hebben gemeenschappelijk dat zij herkenbaar zijn. Of het nu gaat om een bepaald automerk, een luxe kledinghuis of de audiovisuele apparatuur van een vooraanstaande producent; u herkent bepaalde elementen in elk ontwerp en dat maakt deze ontwerpen ook zo geslaagd en populair. Een goede tuinarchitect heeft ook een bepaalde signatuur, net als zijn of haar collega-ontwerpers. Dit betekent natuurlijk niet dat de architect maar één enkel type tuin kan ontwerpen. De architect kan absoluut uw droomtuin tekenen, maar hier bepaalde elementen aan toevoegen die zijn of haar werk kenmerken. Het kan de geometrie van de ontwerpen zijn, de gebruikte materialen, de indeling van de tuin… Wie kijkt naar goede ontwerpers ziet een duidelijke lijn in hun ontwerpen. Kijkt u maar eens naar de tuinen van tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar van Stoop Tuinen. Zijn hand is zichtbaar in alle tuinen die hij ontwerpt, terwijl elke tuin toch nadrukkelijk anders is.

Combineer uw wensen met het talent van de architect die bij u past

Het combineren van uw wensen en eisen met het talent van de tuinarchitect die bij u past, zal leiden tot uw droomtuin die uw verwachtingen overtreft. U krijgt precies de tuin zoals u deze wilde, maar dan met extra touches en finesses waar alleen een goede, ervaren architect voor kan zorgen.