URL Koning
Image default
Woningen

Ga voor een daklicht plat dak voor meer daglicht!

Wanneer je in huis een overkapping of een gedeelte met een plat dak hebt, dan zul je merken dat je veel lichtinval mist. Er komt natuurlijk wel licht binnen via de ramen aan de zijkanten, maar voornamelijk in het midden van de ruimte zal het vrij donker zijn. Je kunt dit oplossen door verlichting te plaatsen. Echter geeft verlichting geen natuurlijk licht af, terwijl de meeste mensen daar vaak de voorkeur aan geven. Je kunt daarom ook een daklicht plat dak laten plaatsen.

 

Meer daglicht en minder kosten

Door het plaatsen van een daklicht plat dak, komt er in één keer een stuk meer natuurlijk daglicht de ruimte binnen schijnen. Vooral overdag is dit erg fijn: het daglicht geeft onze ogen wat meer rust, omdat we aan dit licht gewend zijn. Daarnaast scheelt het natuurlijk in de kosten voor de energierekening, want het is minder snel nodig om de verlichting aan te zetten.

 

Open of gesloten?

Als het gaat om dakramen, heb je de keuze tussen open of gesloten varianten. Hiermee wordt bedoeld of er een mogelijkheid is om het dakraam open te zetten of niet. De één vindt het fijn om hen dakraam open te kunnen zetten zodat de ruimte goed kan luchten. De ander vindt het wellicht een risico voor inbraak en houdt het raam liever dicht. Afhankelijk van jouw eisen en wensen kun je dus gaan voor een open of gesloten variant.