URL Koning
Image default
Aanbiedingen

Lees hier alles wat jij moet weten over de Trachycarpus fortunei

Lees hier alles wat jij moet weten over de Trachycarpus fortunei

 

Wie graag een mooie palmboom in zijn of haar tuin wil aanplanten heeft de keuze uit verschillende soorten. De Trachycarpus palmen zijn wellicht de bekendste soorten in ons land. Vooral de Trachycarpus fortunei is erg populair. Deze palm is makkelijk te onderhouden en kan iedere tuin net dat beetje extra geven. Vooral wanneer je graag een wat meer Mediterraanse tuin wilt creëren mag de Trachycarpus fortunei eigenlijk niet ontbreken. Zie jij jezelf ook helemaal wegdromen in een prachtige Mediterrane tuin? Neem dan eens een kijkje op de website van MyPalmShop. En lees ook even deze blog door om meer te weten te komen over de Trachycarpus fortunei.

 

Zo herken je de Trachycarpus fortunei

 

De Trachycarpus fortunei wordt ook wel Chinese waaierpalm of henneppalm genoemd. Dit komt omdat de bladeren van deze prachtige palm wel wat weg hebben van een waaier. De Trachycarpus fortunei heeft sprietachtige bladeren en lange stelen en heeft hierdoor een exotisch voorkomen.

 

Zo verzorg je jouw Trachycarpus fortunei

 

Hoewel de Trachycarpus fortunei gemakkelijk te onderhouden is, is een goede verzorging nog steeds vereist. Zo zal de waterbehoefte van deze palm, net zoals bij andere palmen en plantensoorten, behoorlijk wisselen afhankelijk van het seizoen. In de koude winterperiode hoeft dit soort palm slechts één keer per week water te krijgen. Wanneer de palm meer water krijgt dan hij verbruikt, kan er wortelrot ontstaan. Wanneer dit niet op tijd wordt opgemerkt kan een langzame dood volgen. Houd er bovendien rekening mee dat de Trachycarpus fortunei vooral in de warme zomermaanden een aardig dorstige palm kan zijn. Twee keer per dag een flinke hoeveelheid water geven is dan zeker geen overbodige luxe! Begint je palm dorre bladeren te krijgen? Dan kun je deze eenvoudig verwijderen door middel van een snoeischaar.

 

Help! Mijn Trachycarpus fortunei groeit niet (meer)

 

Dat jouw Trachycarpus fortunei niet (meer) groeit hoeft zeker geen reden tot paniek te zijn. Deze palmen verkeren gedurende de wat koudere maanden namelijk in een soort winterslaap. Ook zullen jonge palmen minder snel groeien dan palmen die al wat ouder en groter zijn. Vanwege het koudere klimaat zal de gemiddelde Trachycarpus fortunei in ons land niet veel hoger worden dan twee meter. Niet zo vreemd dus dat jouw palm niet (meer) lijkt te groeien!

 

https://www.mypalmshop.nl/