URL Koning
Image default
Dienstverlening

Staal verzinken gaat zo in zijn werk

Staal verzinken: wat houdt dat precies in? En waarom is het nodig? Verzinken is nodig om de ongewenste eigenschap van staal in de kiem te smoren, namelijk corrosie of roestvorming. Na verloop van tijd zal staal altijd gaan roesten. Dit gebeurt als onbewerkt staal met de buitenlucht of met water in contact komt. Roestend staal verzwakt de gehele constructie, met als gevolg dat deze onveilig wordt. Hoe verder de roest tot het staal is doorgedrongen, hoe instabieler dit wordt. Het risico is dat de hele stalen constructie in zijn geheel moet worden vervangen. Wilt u verhinderen dat de kwaliteit van uw staal achteruit gaat? Dan is het laten laten verzinken ervan de verstandigste keuze. U kunt uw staal verzinken in Rijen (Brabant), om precies te zijn bij Verzinkerij Rijen. Vervolgens gaat het weer zeker 10 jaar mee.

Duurzaam en nog duurzamer

Staal laten verzinken betekent de levensduur van het staal met zeker 10 jaar verlengen. Afhankelijk van de dikte van de zinklaag kan het aantal jaren tot wel 50 worden opgerekt. Ook op prijstechnisch vlak is het aan te raden om te laten verzinken. Oud staal moet vervangen worden en vervanging kost geld. De beste optie voor het verzinken van staal vindt u bij Verzinkerij Rijen. Deze verzinkerij in Brabant is de enige thermische verzinkerij in heel Nederland. Er wordt gewerkt volgens de strenge eisen van de NEN-EN-1090-norm. Het constructiebedrijf in Rijen – een familiebedrijf van 40 jaar oud – staat garant voor de hoogste kwaliteit vakmanschap. Ook als u in één lading grote hoeveelheden staal wil laten verzinken, kunt u hier terecht. Er wordt gewerkt in hoog tempo, met korte lijnen.

De ISO-regels

Bij bovenstaand bedrijf vindt het verzinken plaats conform de strenge regels van de ISO. Alle eisen die in de norm zijn vastgelegd worden in ere gehouden. Na de eerste spoelingen (voor een laatste reiniging) komt het staal in een bad van zeker 99% pure zink te liggen. Wilt u meer over dit proces weten? Neem dan gerust contact op met dit bedrijf. Zij vertellen u met plezier meer.

https://verzinkerij-rijen.nl/