URL Koning
Image default
Adverteren

Voordelen van een warmtepomp

Steeds meer mensen hebben een warmtepomp in hun huis. Wat is dit precies en wat zijn de voordelen ervan? Een warmtepomp is een manier van duurzaam verwarmen. Het vervangt de CV ketel deels of volledig. Een CV ketel verwarmt je huis door gebruik te maken van een schadelijke bron, namelijk gas. Aangezien de gaswinning in Groningen grote problemen heeft veroorzaakt, is het besluit gevallen om langzaam naar een situatie toe te werken waarin we geen gas meer gebruiken. Een CV ketel is dan geen optie meer en daarom is de warmtepomp bedacht. Een warmtepomp gebruikt een duurzame (en gratis) bron, namelijk de warmte uit de buitenlucht.

Dat is meteen het eerste voordeel van een warmtepomp: het is niet schadelijk voor het milieu. Je denkt er misschien niet bij na wanneer je je verwarming lekker een paar graden omhoog zet, maar het kost op dit moment veel gas. Dit is niet goed voor het milieu en we moeten daar echt iets aan veranderen. Met een warmtepomp kun je zonder schuldgevoel de verwarming hoog zetten. Zo draag je zelf bij aan een betere wereld. 

En deze bijdrage komt niet voor een hoge prijs. Dat is meteen weer een ander voordeel. Natuurlijk, het is even een investering om je CV ketel weg te doen en een warmtepomp te laten installeren, maar deze kosten heb je er snel uit. Een gasrekening kan namelijk aardig hoog oplopen en als je geen gas meer gebruikt om te verwarmen, dan heb je die kosten niet meer.

Het laatste voordeel is dat een warmtepomp je huis ook kan verkoelen. Het gaat dus niet alleen om verwarmen maar je kunt de temperatuur in je huis volledig regelen. In de zomer kan dit goed van pas komen wanneer de temperaturen buiten stijgen. De pomp maakt dan weer gebruik van de buitenlucht, maar verkoelt deze in plaats van het te verwarmen.

Voor meer info : https://techneco.nl/