URL Koning
Image default
Bedrijven

De beste zorg voor je koe

Het kan soms wel eens lastig zijn om goed voor de koe te zorgen. Je hebt er, als boer zijnde, vaak ontzettend veel. Dit zorgt ervoor dat je niet voor elke koe individuele zorg kan regelen. Het is dus goed om de huidige technieken in de gaten te houden. Met inzet van de juiste technieken kun je ervoor zorgen dat al je koeien snel geholpen kunnen worden en dat alles sneller verloopt dan dat je verwacht. Hierbij moet je denken aan de inzet van bijvoorbeeld een voorkoeler.

Een voorkoeler zorgt ervoor dat je eenvoudig en snel je melk koelen. De melk komt natuurlijk warm de koe uit en je moet ervoor zorgen dat het in een redelijk rap tempo afkoelt. De voorkoeler zorgt ervoor dat je met behulp van het vee water het melk op een goedkope manier gekoeld kan worden. Met behulp van het water kun je ervoor zorgen dat het melk gekoeld kan worden zonder dat er extra kosten gemaakt hoeft te worden. Het water komt namelijk koud door de leidingen heen. Aan de andere kant van de leiding kun je ervoor zorgen dat er melk doorheen komt die op het moment dan warm is en wordt gekoeld door het koude water dat gebruikt wordt voor het vee. Voor het vee is dit ideaal, omdat het water dan niet meer ijskoud is en dus wat warmer wordt door middel van het warme melk. Dit is voor je koe ideaal, want vee kan het wel waarderen om wat lauwer drinkwater te hebben.

Zo zijn er nog een hoop andere technieken beschikbaar die het leven van het koe beter, maar er ook voor kunnen zorgen dat de kosten van de cowhouse kan worden gedrukt. De voorkoeler is hier een goed voorbeeld van. Als je als boer een beetje op de hoogte bent kun je een heel eind komen.

Voor meer info : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl