URL Koning
Image default
Woning en Tuin

De gevolgen van klimaatverandering

We kennen natuurlijk allemaal wel het verschijnsel van de klimaatverandering. Voor corona was er continu aandacht voor het klimaat in de media, met als grootste aandachtstrekker de Zweedse activiste Greta Thünberg. Zij begon met staken voor het klimaat en jongeren in vele andere landen namen haar voorbeeld dankbaar over; overal en nergens werd geprotesteerd voor een betere klimaat-aanpak en een duurzamere wereld. Jongeren en ouderen maken zich bezorgd om de toekomst van onze aarde, maar waarom eigenlijk? Wat zijn nou de gevolgen van de klimaatverandering?

 

Die klimaatverandering houdt in dat de temperatuur op aarde over het algemeen aan het stijgen is. Daarbij denk je natuurlijk aan die typische plaatjes van zielige ijsberen op een drijvende ijsschots, maar klimaatverandering leehnavasor is veel meer. Ook voor ons Nederlanders heeft de klimaatverandering grote gevolgen. Door het smelten van de ijskappen en het uitzetten van het zeewater (door de stijgende temperatuur), komt de zeespiegel steeds hoger te liggen. Dat is wel een probleempje voor ons, want grote delen van Nederland liggen onder de zeespiegel. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Nederland over een aantal honderden jaren voor een groot deel zal verdwijnen.

 

Dat Nederland verdwijnt is wel vervelend, maar er is iets anders dat nog veel vervelender is; we hebben al jaren geen witte kerst meer gehad door de klimaatverandering. De laatste witte kerst was in 2010! Dat is nou nog eens een gevolg waar niet vaak over wordt gepraat, maar toch is dit gevolg wel erg van invloed op onze levens. Als je vroeger op kerstavond naar buiten keek, zag je een witte kerstboom, maar nu is dat alweer tien jaar geleden voor het laatst geweest. Wil jij toch die winterse sfeer in huis halen met kerst? Koop dan besneeuwde kunstkerstboom bij Xmasdeco. Wij hebben een groot aanbod aan kerstbomen die al versierd zijn met lichtjes, slingers en ballen én wij hebben kerstbomen waar al een laagje (nep) sneeuw op zit. Perfect voor dat nostalgische gevoel dus!

Voor meer info : https://www.xmasdeco.nl/