URL Koning
Image default
Auto

Een auto leasen of een auto kopen? Dat is de vraag

Het is niet altijd even duidelijk wat beter is, een auto kopen of een auto leasen. Probleem is vaak ook dat je er pas echt achter komt wat beter is na een langere periode. Een auto leasen is bijvoorbeeld in eerste instantie goedkoper, want je hoeft niet een groot bedrag te betalen voor een auto. Vervolgens heb je wel hogere maandlasten dan wanneer je een auto koopt. Dit lijkt dan weer in het voordeel te zijn van een auto kopen. Maar op de langere termijn dalen de maandlasten en ben je weer goedkoper uit als je least. Je moet daardoor dus wel langere tijd leasen om tot dat voordeel te komen. Zo heb je dus te maken met verschillende situaties waarin voordelen en nadelen elkaar af wisselen.

De beste omstandigheden om te Leasen

De vraag is dan ook wanneer je het beste kunt leasen. Als je bijvoorbeeld een Renault Trafic leasen wilt, dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar je eigen financiële situatie. Heb je voldoende draagkracht per maand om een vast maandelijks bedrag te betalen? En kun je erop vertrouwen dat die je draagkracht blijft houden voor een langere periode? Als het antwoord op die vragen positief is, dan kun je een auto leasen.

Andere zaken om rekening mee te houden

Naast je inkomen is het ook belangrijk dat je kijkt naar je rijgedrag. Hoe meer je rijdt en hoe stabieler je rijdt, des te beter wordt het om te leasen. Rij je onregelmatig en soms helemaal niet, dan is het leasen van een auto geen verstandige keuze. Kijk hier dus goed na alvorens je besluit om een auto te leasen. Een vast en groot aantal kilometers is het beste voor het leasen van een auto

Voor meer info : http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen