URL Koning
Image default
Sport

Een stootkussen en bokshandschoenen: benodigdheden voor de beginnende bokser

Bokshandschoenen of een stootkussen, als beginnend bokser kan er best wat op u af komen. Heeft u nog maar kort de liefde voor de vechtsport ontdekt, moet u al aan allerlei benodigdheden denken zonder dat u hiervoor over voldoende kennis beschikt. Hoe kiest u bijvoorbeeld geschikte bokshandschoenen en wat zijn hierbij belangrijke aspecten om rekening mee te houden? En wat als u graag thuis nog wat verder oefent met de geleerde technieken? Welk stootkussen kunt u in dat geval dan het beste aanschaffen?

Kies een bokshandschoen die bij u past

Bij het kopen van de juiste bokshandschoenen dient u met de volgende punten rekening te houden. Voordat u daadwerkelijk handschoenen gaat aanschaffen is het belangrijk om te bepalen voor welk doeleinde u deze gaat gebruiken. Wilt u voornamelijk boksen ter bevordering voor u gezondheid en het plezier of heeft u een wat groter budget, bent u serieus en wilt u zich gaan ontwikkelen tot gevorderde bokser en deelnemen aan wedstrijden? In het eerste geval kunt u kiezen voor kunstleer. Deze handschoenen zijn wat goedkoper en goed geschikt voor beginners. Voor de actieve en gevorderde vechtsporters zijn leren handschoenen aan te raden. Vervolgens gaat u de juiste maat kiezen. De maten en het gewicht van bokshandschoenen worden aangegeven met Oz. Om u een beter beeld hierover te geven kunt u de richtlijnen van Rumble Store Holland gebruiken. Zo gebruiken dames meestal 10 of 12 Oz en heren 14 of 16 Oz. Kies vervolgens nog een leuke kleur en zorg ervoor dat de handschoenen niet te strak zitten om blessures te voorkomen en u bent ready to go.

Extra trainen met behulp van een stootkussen

Een stootkussen worden voornamelijk aangeschaft om thuis de verschillende technieken te oefenen en verbeteren, de conditie op peil te houden of om lekker thuis te kunnen trainen zonder dat er kosten van de sport- of boksschool aan verbonden zitten. Zo zijn er handpads beschikbaar voor een precisie-training, armpads om een stoot of trap goed te kunnen opvangen en zijn er ook stootkussens die u op elke gewenste manier kunt inzetten en gebruiken bij elk type vechtsporter.