URL Koning
Image default
Woning en Tuin

Met Belgisch hardsteen kunt u alle kanten op

Belgisch hardsteen is één van de meest gekozen soorten natuursteen in Nederland en België. Dat is ook niet vreemd, want deze kalksteen is op een grote verscheidenheid aan manieren toe te passen. Het kan gebruikt worden in huis en tuin en in een verscheidenheid aan ruimtes en interieurs. Daarnaast is het natuurlijk ook bijzonder om een steensoort te gebruiken dat gevormd is vanaf het moment dat de planten en dieren miljoenen jaren geleden op de bodem terecht kwamen. Heeft u inspiratie nodig, dan kunt u hier lezen over de verschillende manieren waarop u Belgisch hardsteen kunt gebruiken.

Belgisch hardsteen als bouwmateriaal

Belgisch hardsteen, ook wel arduin of kolenkalk genoemd, wordt verwerkt tot een verscheidenheid aan bouwmaterialen. Zo kunt u dakpannen vinden van arduin, maar er zijn ook zijn er tegels, stenen en gevelbekledingen van dit materiaal. U kunt ook zelf aan de slag met balken, elementen, dorpels en lateien. U maakt eenvoudig een siermuurtje in uw tuin, een deurpost of een vensterbank als u zelf de bouwmaterialen van arduin aanschaft.

Arduin in diverse voorwerpen

U heeft ook de mogelijkheid om kolenkalk aan te schaffen in kant-en-klare voorwerpen. Zo kunt u er bijvoorbeeld een tafel- of aanrechtblad van laten maken, u kunt ornamenten vinden van Belgisch hardsteen, bankjes, gootstenen, plantenbakken, beelden voor in de tuin enzovoorts. Het grote voordeel van arduin is dat het in verschillende weersomstandigheden mooi blijft en daarom is het uitermate geschikt voor gebruik buiten. Belgisch hardsteen gaat een lange tijd mee en blijft mooi onder alle omstandigheden, is het niet vreemd dat kolenkalk ook vaak gekozen wordt voor grafmonumenten. Als u contact opneemt met Steenhouwerij Breti, dan kunnen ze u exact vertellen waar u het kalksteen allemaal kunt inzetten. Of misschien is het gemakkelijker om te vragen waar het niet toe te passen is, want met Belgisch hardsteen kunt u letterlijk alle kanten op. 

https://breti.nl/