URL Koning
Image default
Dienstverlening

Met een staalconstructie op maat draagt u in belangrijke mate bij aan duurzaamheid

Bouwen met staal staat gelijk aan duurzaam bouwen. Dit maakt deze bouwmethode dan ook veel milieuvriendelijker dan veel andere methoden. Stalen onderdelen worden in een fabriek namelijk al op maat gemaakt, waardoor er op de bouwplaats aanzienlijk minder afval achterblijft. Bovendien zal staal dat voor staalbouw voor woningen en andere soorten panden wordt gebruikt grotendeels gerecycled zijn. Recycling gebeurt met het overgrote deel van het staal dat na demontage van bouwwerken vrijkomt. Zo kan staal vrijwel altijd een tweede leven krijgen.

De recycling van staal

Het feit dat staal zo grootschalig wordt gerecycled, kan worden verklaard door het gegeven dat het materiaal beter en gemakkelijker af te breken is dan beton. Zo heeft het bouwen van een staalconstructie op maat dankzij de vele recycling al minder impact op het milieu, maar kan staalbouw voor woningen en panden in de toekomst ook weer een volgend leven krijgen wanneer deze op hun beurt worden afgebroken. Uiteraard kan beton ook worden gerecycled, echter wordt dit slechts in een vijfde van de gevallen tot betongranulaat omgezet.

Andere voordelen van een staalconstructie op maat

Aan het vervaardigen van staalbouw voor woningen, kantoorpanden en bedrijfshallen zijn echter nog meer voordelen dan alleen duurzaamheid verbonden. Zo kent een staalconstructie op maat een kortere bouwtijd en is een dergelijk gebouw eenvoudiger uit te breiden of aan te passen. Dit wordt ook wel levensloopbestendig genoemd. Draagmuren zijn niet nodig en de indeling geschiedt geheel naar eigen inzicht. Zo kan iemand ook in de toekomst nog aanpassingen aan zijn woning doen.

Nieuwbouw en verbouw

Voor staalbouw voor woningen, maar ook andere op maat gemaakte staalconstructies, wendt u zich tot R.E.M. Techniek. Het bedrijf richt zich op kleine en middelgrote projecten in zowel nieuwbouw als verbouw. Daarnaast produceert R.E.M. Techniek trappen, hekwerken en bordessen. Met welke opdracht de specialist ook te maken krijgt, het hele traject -van ontwerp tot montage- wordt u uit handen genomen. Hierbij wordt de hoogst haalbare kwaliteitsnorm gehanteerd.