URL Koning
Image default
Woning en Tuin

Met een zonneboiler lever je een bijdrage aan een beter milieu

Een zonneboiler is een prima manier om een bijdrage te leveren aan de energietransitie waar we in Nederland voor staan. In de komende decennia tot 2050 moeten alle woningen en bedrijven worden verduurzaamd. Energiebronnen als olie en gas worden afgebouwd, er wordt meer gebruikgemaakt van zonne-energie, windenergie en andere duurzame manieren om te voorzien in warm water en warmte voor woningen en bedrijven. De zonneboiler past natuurlijk prima in dat plaatje. Daarom zie je dit apparaat in steeds meer huizen verschijnen als vervanging of gedeeltelijke vervanging van de conventionele gas gestookte cv-ketel.

Is een zonneboiler wel rendabel qua kosten?

Je vraagt je misschien af of een zonneboiler wel rendabel is. De aanschafprijs is immers fors. Maar er zijn mogelijkheden voor een aantrekkelijke subsidie. HRsolar, leverancier van topkwaliteit zonneboilers, kan je hier meer over vertellen. Als je deze subsidie toegewezen krijgt, scheelt dit aanzienlijk op de aanschafprijs. Bovendien levert het bedrijf zonneboilers voor een prijs inclusief montage. Je betaalt dus voor de installatie geen meerprijs. De prijs die je op de website ziet, is de prijs die je kwijt bent voor deze duurzame investering. Bovendien kun je er de verkoopwaarde van een woning mee verhogen mocht dit een argument zijn.

 

Welke boiler op zonne-energie past bij mij?

Als leek is het wellicht lastig om te bepalen welke zonneboiler past bij jouw huishouden of bedrijf. Gelukkig kan HRsolar je hierover advies geven. Het hangt af van de mate van gebruik van het warm water dat de boiler levert. Een tweepersoonshuishouden heeft hiervan immers minder nodig dan een gezin met 4 kinderen. Ook voor bedrijven verschilt de behoefte uiteraard per onderneming. Als je gedegen advies wilt, kun je contact opnemen met dit bedrijf en je wensen en situatie voorleggen. Op die manier koop je een boiler die precies voldoet aan jouw behoefte en geen onder- of overcapaciteit heeft.

https://www.hrsolar.nl/