URL Koning
Image default
Aanbiedingen

Schone handen

Schone handen

Handen raken constant objecten aan en zijn voor virussen dan ook de gemakkelijkste manier om zich te verspreiden. Deurklinken, kranen, toetsenborden etc. De hele dag door kom je met ziekteverwekkers in aanraking. Hierdoor zijn Onze handen een bron van virussen en bacteriën. Het is dus belangrijk om je handen goed en grondig te wassen. Hiermee voorkom je de verspreiding van ziektes. Facility Trade Group biedt u graag een helpende hand op het gebied van hygiëne producten en adviezen. 

Er zijn zo’n 200 miljoen redenen om je handen te wassen, want dat is het aantal aanwezige bacteriën op je handen. Als je geen handen wast, maar daarna wel je mond, neus of ogen aanraakt, dan hebben bacteriën de mogelijkheid om via de slijmvliezen het lichaam binnen te komen. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep, verklein je de kans dat je zelf of iemand in je omgeving ziek wordt.

 

Handgel vs handzeep 

Je handen desinfecteren kan op verschillende manieren, maar er is een groot verschil tussen antibacteriële handzeep en desinfecterende gel. Handgel dood de meeste bacteriën die op de handen aanwezig zijn. Anders dan bij een desinfecterende handgel, doodt handzeep geen bacteriën. Handzeep lost namelijk de oliën van de huid op, waardoor je de bacteriën er vervolgens afspoelt onder stromend water. De bacteriën die niet gedood worden door een handgel, verwijder je wel met handzeep.

 

Hoe lang moet je wassen?

De lengte van de wasbeurt heeft veel effect op de effectiviteit van het handen wassen. Om voldoende bacteriën weg te schrobben is een wasbeurt van minimaal 20 tot 40 seconden nodig. Echter de gemiddelde tijd die wij besteden aan het wassen van onze handen is slechts 6 seconden, hier valt dus nog veel winst te behalen.

 

Handendrogen

Vochtige handen trekken bacteriën aan en deze worden door die nattigheid heel snel verspreid van de ene ruimte naar de andere. Het is dus heel belangrijk om je handen na het wassen goed te drogen. Het gebruik van een papieren wegwerphanddoekje is de meest hygiënische manier om je handen te drogen vanuit hygiënisch oogpunt.

 

Hoe moet je handen wassen?

  1. Maak je handen goed nat.

  2. Neem wat vloeibare zeep.

  3. Wrijf de handen grondig over elkaar, zorg dat de huid goed bedekt is met zeep.

  4. Vergeet niet tussen de vingers en de vingertoppen.

  5. Neem ook de polsen mee.

  6. Spoel de zeep zorgvuldig af met stromend water.

  7. Droog je handen goed af.

 

https://facilitytradegroup.nl/