URL Koning
Image default
Relatie

Soorten hoofdpijn

Hoofdpijn is een kwaal waarvan de oorzaak heel moeilijk te vinden is. Er zijn namelijk verschillende oorzaken die kunnen leiden tot hoofdpijn. Voor de een kan het liggen aan voeding bij een ander ligt het vooral aan de stress. Een manier om achter de oorzaak van het type hoofdpijn te komen is door een dagboek bij te houden. Door middel van een dagboek kun je bijvoorbeeld bijhouden wat je de desbetreffende dag hebt gegeten en gedaan. Door dit goed bij te houden kun je misschien een patroon ontdekken in de dagen dat je hoofdpijn hebt. Er zijn verschillende soorten hoofpijn waar je last van kunt hebben.

Een meest voorkomende soort hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn kan worden omschreven als een vrij drukkende hoofdpijn op het voorhoofd en achterhoofd. Mensen hebben er vooral last van bij hun voorhoofd. Vaak duur spanningshoofdpijn niet erg lang. Het komt geleidelijk op gang en gaat op dezelfde manier ook weer weg. Vaak kun je wel verder gaan met de dagelijkse werkzaamheden. Vaak zorgt licht of geluid ervoor dat de pijn wordt verergerd.

Een andere vorm van hoofdpijn is migraine. Migraine is een zeer vervelende vorm van hoofdpijn. Mensen die last hebben van migraine kunnen vaak ook niet goed verder met hun dagelijkse werkzaamheden. Vaak is hierbij het beste om in een donkere en rustige kamer te gaan liggen. Licht kan bijna niet verdraagt worden. Er zijn niet veel middelen die echt helpen tegen migraine. Er zijn wel middelen die ervoor zorgen dat de pijnen verlicht worden. Maar een echte oplossing hiervoor is er op dit moment niet. Tegenwoordig wordt botox tegen migraine gebruikt. Botox hoofdpijn behandeling is een behandeling die steeds vaker wordt uitgevoerd. Hierbij wordt er botox gespoten in het voorhoofd. Dit wordt natuurlijk in kleine hoeveelheden gedaan. Botox zorgt ervoor dat de kleine spiertjes in het voorhoofd zich ontspannen. Bij heel veel mensen zorgt ervoor dat ze minder last hebben van hoofdpijn.

Voor meer info : http://faceland.nl/