URL Koning
Image default
Internet

KPNmail, hoe werkt het?

KPNmail is een online omgeving die je kan bereiken via je eigen internet browser. Ieder apparaat dat verbonden is met het internet kan inloggen op de online e-mailomgeving van de provider.

KPNwebmail werkt alleen wel het beste via de laptop of computer. Als je een tablet of smartphone hebt dan kan je het beste je e-mailaccount koppelen aan je apparaat. Het binnenhalen en versturen van e-mail gaat iets eenvoudiger als je dit via je standaard mailaccount doet. Via onze link kom je rechtstreeks in de browserversie terecht, waarbij je kan inloggen op KPNmail.

Het enige wat je nodig hebt is je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens heb je zelf aangemaakt via MijnKPN (je KPN id). Als je nog geen e-mailadres hebt, dan kan je deze hier aanmaken inclusief een wachtwoord. Je gebruikersnaam is eigenlijk het beginstuk van je e-mailadres. Dit is het stukje voor het apenstaartje. Als je zowel je gebruikersnaam als wachtwoord vergeten bent dan kan je deze opvragen. KPN zal online een paar persoonlijke vragen stellen waar alleen jij het antwoord op weet. Vervolgens ontvang je direct je gebruikersnaam en wachtwoord en kan je inloggen bij KPNmail.

Als je inlogt bent zie je eigenlijk direct dat de mail een mini versie van Outlook is. Het systeem werkt ook hetzelfde. Je kan eenvoudig contacten opslaan, mailtjes ontvangen en versturen naar contactpersonen. Uiteraard zit er ook een spamfilter en krijgt iedere gebruiker 30 MB aan ruimte om mailtjes op te slaan.

Wil je toch liever je eigen Outlook gebruiken? Dit is geen probleem KPN heeft een handige handleiding waarin uitgelegd wordt hoe je jouw KPNmail kan koppelen aan Outlook.

Voor meer info :