URL Koning
Image default
Auto

Opties voor het goedkoop auto leasen

Overweeg je om een auto te leasen in plaats van te kopen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit zo goedkoop mogelijk te doen.

Lease een gebruikte auto in plaats van een nieuwe auto

Een tweedehands auto leasen is een stuk goedkoper dan het leasen van een nieuwe; de grootste afschrijving op een auto gebeurt namelijk in de eerste 2 jaar na aanschaf. Wanneer je een gebruikte auto gaat leasen, waarvan de grootse afschrijving dus al gedaan is, zal het leasebedrag per maand aanzienlijk verminderen.Omdat het leasen van een tweedehands auto steeds populairder wordt speelt de markt daarop in en is er een groot aanbod van betaalbare occasions. Je kunt eigenlijk kiezen uit alle automerken en modellen.

Verklaring van geen privégebruik auto

Wanneer je een bedrijfsauto least, maar daar privé erg weinig mee rijdt, is het heel verstandig om de precieze kilometers te schatten. Rijd je namelijk per jaar niet meer dan 500 kilometer privé, dan vindt er geen bijtelling plaats door de fiscus. Je moet dan het formulier ‘verklaring geen privégebruik auto’ bij de Belastingdienst aanvragen. Geen bijtelling is een forse kostenbesparing op je lease.

Kies een gangbaar middenklasser

Waar ook voordeel valt te behalen is natuurlijk bij het type auto en vooral de cataloguswaarde ervan. Kies je voor een gangbare, niet te dure middenklasser, dan kun je al een goedkoop auto leasen vanaf 200 euro per maand. Als je de opties een beetje binnen de perken houdt (dus geen lederen bekleding, stoelverwarming of dure velgen) rijd je voor een laag maandbedrag zonder al te veel omkijken in een leuke auto. Eigenaar van de auto word je niet, dat blijft de leasemaatschappij. Maar de zorgen en kosten van onderhoud en reparatie mis je ook; ook die zijn voor de leasemaatschappij. Daarnaast hoef je geen groot kapitaal aan te wenden om een auto te kopen.

Voor meer info : http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/