URL Koning
Image default
Eten en drinken

Tonijn in blik: een veelzijdig product

Van salade tot risotto: allerlei gerechten krijgen extra smaak dankzij tonijn in blik. Ook een rijk belegd broodje met tonijn en roomkaas is natuurlijk een echte klassieker. Vis is ook nog eens erg goed voor de gezondheid. Tonijn bevat bijvoorbeeld vitamine A, dat bijdraagt aan een gezonde huid en een goede weerstand. Wie blikjes tonijn in het keukenkastje heeft, heeft dus altijd lekker en gezond voedsel voor handen. Deepblue verkoopt tonijn van hoogwaardige kwaliteit. Door de productiewijze worden de smaak en voedingsstoffen behouden, wat ervoor zorgt dat de ingeblikte tonijn net zo gezond is als verse tonijn.

De productie van tonijn in blik

Welke weg wordt afgelegd door tonijnen voordat ze in blikken van Deepblue in de schappen te vinden zijn? De vissen worden gevangen door schepen op de Grote Oceaan en de Indische Oceaan. Vervolgens worden ze snel overgebracht naar de fabriek waar ze worden verwerkt. Binnen 16 uur nadat een tonijn uit de oceaan is gehaald, is hij ingeblikt. Dit zorgt ervoor dat de voedingswaarde en de smaak van de vis goed bewaard worden. De gezondheid en veiligheid van de tonijn in blik wordt gewaarborgd in de standaarden die gevolgd worden door de fabrieken waar Deepblue mee werkt.

Fairtrade tonijn met het MSC-keurmerk

Deepblue streeft ernaar om op een verantwoorde en duurzame manier te werken. De vissers maken bijvoorbeeld gebruik van methodes die dolfijnen ontzien. Veel visproducten van Deepblue hebben het MSC-keurmerk voor visvangst die op een duurzame wijze wordt uitgevoerd. Dit merk verkoopt ook Fairtrade tonijn in blik, het eerste visproduct in Nederland dat keurmerken heeft van zowel Fairtrade als MSC. Heeft u interesse gekregen? Kijk dan eens in het assortiment van Deepblue. Daar vindt u ook andere soorten ingeblikte vis, zoals makreel en zalm. Ook krab en inktvis in blik zijn te koop bij dit bedrijf.

https://deepblue.nu/