URL Koning
Image default
Vakantie

De langste trein reis per wereld

Er zijn een heleboel treintrajecten in de wereld. Waarschijnlijk ken jij alleen de trein reis met een maximale duur van een half uurtje. In dit artikel ga ik het hebben over de Trans Siberië Express. Dit is hoogstwaarschijnlijk één van de meest legendarische trein reizen ooit. Verschillende Hollywood films gaan over deze trein reis. Ook zijn er een hele boel schrijvers die boeken hebben geschreven met de Trans Siberië Express als context.

Het is een trein reis die je van Westen naar het Oosten van Rusland brengt. Het vertrek punt is Moskou en je komt aan in Vladivostok. Met een afstand van 9288 kilometer is het de langste trein reis op deze planeet. Een reis van bijna tien duizend kilometer laat een heleboel verschillende soorten landschappen zien en de reis is dan ook adembenemend.

Het idee is ontstaan in 1891 door Alexander de derde. Hij liet er ook geen gras over groeien en begon hetzelfde jaar nog met het uitvoeren van zijn plannen. Er bestaat nog steeds een samenhang tussen de naam alexander en de Trans Siberië Express. Het heeft ongeveer 25 jaar geduurd voordat het hele traject gebouwd was. Het laaste stukje werd gelegd over de Amur rivier.

De rit komt in drie varianten. De originele reis gaat dus naar Vladivostok. Je kan er hiernaast ook voor kiezen om door te reizen naar Mongolië of China. Wanneer je dat van plan bent is het slim gebruik te maken van shoestring. Dit is een reisorganisatie die gespecialiseerd is in verre reizen. Er staan online heel veel reviews en shoestring ervaringen van andere mensen.

De treinen zijn van hele goede kwaliteit. De trein lijkt veel op een europese slaaptrein. Er zijn verschillende treinen die zich op het traject bevinden. Dat is natuurlijk ook niet vreemd als we praten over een traject van bijna 10.000 kilometer. De trein is gemiddeld ongeveer 30 wagons lang.

Voor meer info : https://www.dalreizen.nl/