URL Koning
Image default
Auto's en Motoren

Drie verschillende manieren om uw auto te verkopen

U bent in het bezit van een auto, maar u wil er graag van af tegen een redelijke prijs. Een logische optie is uiteraard het verkopen van de auto. Wanneer u heeft besloten uw auto te verkopen zijn er verschillende manieren waarop u deze verkoop kunt realiseren. Er zijn grofweg drie manieren te onderscheiden, deze worden hieronder behandeld. Daarbij leest u per verkooptype wat de voor- en nadelen zijn.

1. Auto inruilen

Ook het inruilen van uw auto kan gezien worden als verkoop. Een auto ruilt u in wanneer u een (nieuwe) auto aanschaft bij een dealer. Een groot voordeel hiervan is dat het u veel gemak biedt, u kunt immers op hetzelfde moment uw vorige auto verlaten terwijl u uw nieuwe auto ontvangt. Daarnaast hoeft u niet op zoek naar kopers en bespaart u dus prijsonderhandelingen en proefritjes. Het grootste nadeel is echter dat u geen maximale vergoeding krijgt voor uw auto. Dit heeft te maken met het feit dat de dealer doorgaans nog kosten zal moeten maken met betrekking tot de auto. Zij zullen vroeg of laat de auto immers moeten verkopen en zij zullen wellicht wat onderhoudswerkzaamheden moeten verrichten.

2. Auto particulier verkopen

Particulier verkopen is het zelf verkopen van uw auto. U maakt dus een advertentie met foto’s en zet deze online. Het grote voordeel zit hem in de opbrengst. Wanneer u er voor kiest uw auto zelf te verkopen, krijgt u vaak een hoger bedrag dan wanneer u bijvoorbeeld inruilt. Hier staat echter wel tegenover dat er veel tijd in gaat zitten. Zo kunnen onderhandelingen met potentiële kopers soms eindeloos duren en dient u te zorgen voor een nette advertentie met goede foto’s. Daarnaast wil het nog wel eens voorkomen dat kopers achteraf bij u aan komen kloppen wanneer bepaalde gebreken optreden. Dit wordt vaak als vervelend ervaren.

3. Auto verkopen aan een opkopende partij

Dit is de laatste wijze waarop u uw auto kunt verkopen. Het vormt eigenlijk een ideale middenweg tussen de inruil en de particuliere verkoop. Op websites als ikwilvanmijnautoaf.nl kunt u uw auto aanmelden voor de verkoop. Ikwilvanmijnautoaf.nl koopt dan uw auto op tegen een vaste en eerlijke prijs. U krijgt dus een uiterst redelijke vergoeding zoals bij zelf verkopen, terwijl u het comfort krijgt van een inruil. Daarnaast heeft u alles zelf in handen, zo kunt u de auto altijd verkopen, ook als u geen nieuwe auto wenst te kopen. Bijkomend voordeel is dat u na de verkoop geen omkijken meer heeft naar de auto, u bent er dan dus echt vanaf.