URL Koning
Image default
Woningen

Efficiënt duurzaam wonen met vloerisolatie

Wilt u een stap maken in duurzaam wonen, dan is vloerisolatie één van de meest efficiënte investeringen. Luchtstromen vanuit de bodem en optrekkend vocht maken hierdoor geen kans meer, waardoor u direct minder energie verbruikt. De lagere stookkosten zorgen ervoor dat u profiteert van een terugverdientijd. Bij isolatie van de vloer betreft die terugverdientijd circa 7 jaar, mits deze professioneel wordt aangelegd door een isolatiebedrijf. Hoeveel het precies is, is evenwel afhankelijk van het type woning, de opbouw en de gebruikte materialen. Isolatie komt voor in diverse materialen als PUR, isolatiefolie en EPS. De isolatiewaarde is dermate hoog, dat het warmteverlies van uw woning met 15% gereduceerd kan worden.

Vloerisolatie laten aanbrengen door een isolatiebedrijf

Een vloer isoleren is voor een isolatiebedrijf goed te doen. Het isolatiemateriaal kan zowel langs de onder- als bovenzijde worden aangebracht, afhankelijk van de vraag of de kruipruimte onder de vloer voldoende mogelijkheden biedt. Die kruipruimte dient in principe tenminste 50 centimeter in de diepte te zijn. Is de kruipruimte minder diep of is het onder de vloer erg vochtig, dan kiest een isolatiebedrijf over het algemeen voor isolatie langs de bovenzijde van de vloer. Met name oudere woningen, welke voor de jaren ’80 gebouwd zijn, hebben geringe of helemaal geen isolerende functies ingebouwd. Vloerisolatie is daarvoor één van de meest efficiënte maatregelen.

Vloerisolatie ook voor bedrijven interessant

Voor bedrijven is er ook veel te winnen met vloerisolatie. Sterker nog, steeds vaker worden bedrijven verplicht om te verduurzamen in termen van energiebesparende maatregelen. Met name monumentale panden beschikken nog over geringe isolatie en afwerking, waardoor er sprake kan zijn van tocht, warmteverlies en optrekkend vocht. Vloerisolatie zorgt ervoor dat dit tot het verleden behoord en uw bedrijf kan er ook nog eens veel geld mee besparen op de lange termijn. Van de Bunt Isolatietechniek B.V. ondersteunt zowel de particuliere als zakelijke markt in het verder verduurzamen van panden. Maak kennis met het comfort van isolatie vanaf de grond met hulp van een isolatiebedrijf.