URL Koning
Image default
Entertainment

Het Crafty Ponies Springconcours, zodat je goed kunt oefenen met je knuffelpaard.

Het Crafty Ponies Springconcours, zodat je goed kunt oefenen voor een springconcours met je knuffelpaard.

 

Het Crafty Pony springconcours set is een leuke aanbieding om goed een springconcours te oefenen met je Crafty Pony paardenknuffel. Trainen is altijd goed voor je Crafty Pony. Door te trainen kun je hogerop komen en vervolgens kun je concoursen gaan bezoeken. Springconcoursen zijn spannend, leuk en leerzaam. De dingen die goed gaan op een concours met je Crafty Pony knuffelpaard neem je mee naar de volgende wedstrijd en de dingen die niet goed gaan op het springconcours kun je vervolgens thuis nog wat meer gaan trainen.

 

We maken onderscheid tussen 2 soorten concoursen, namelijk:

 • Kleine wedstrijden: dit is voor jonge ruiters en amazone met zijn/haar pony. Bij deze wedstrijden worden de ruiters/amazones vaak aangemoedigd door de ouders, verzorgers of opa en oma.
 • Grote wedstijden: dit is voor professionele ruiters en amazones met hun goed getrainde paarden. Er zijn hoge hindernissen en daarnaast zijn er veel toeschouwers aanwezig.
Voor het springconcours draag je ook speciale kleding. Dingen die je draagt op een springconcours zijn:
 • Een cap
 • Een overhemd
 • Een stropdas
 • Een wedstrijdjasje
 • Een witte rijbroek
 • Rijlaarzen of jodhpurs met chaps

 

Wat gebeurt er op een concours?

Als je aankomt op het springconcours meld je je eerst aan bij het secretariaat. Hier betaal je ook je startgeld. Op het concours is ook een parcoursbouwer aanwezig. Deze man/vrouw bouwt het parcours in een logische volgorde op en zet de hindernissen op de juiste hoogte.  Vervolgens is het tijd om het parcours te gaan verkennen. Je loopt een rondje en bekijkt in welke volgorde het parcours gesprongen moet worden.  Daarna is het tijd om te gaan beginnen met losrijden van je knuffelpaard. Je begint eerst een beetje te stappen, vervolgens ga je draven, daarna galopperen en voordat je de ring in gaat maak je een paar sprongen met je paard. Je begint laag en gaat steeds een stukje hoger. Met losrijden rijdt je altijd in dezelfde richting, namelijk; linksom.

 

Het beginnen van het concours.

Na het losrijden is het de tijd om het parcours in te gaan. Je wacht tot de jury de bel laat luiden en vervolgens is het tijd om te beginnen. De jury bekijkt of je over alle hindernissen foutloos heen komt en noteert dit vervolgens. Wanneer het paard/pony een balk gooit of weigert krijg je 4 strafpunten. Bij 2 weigeringen moet je het parcours verlaten. Ook wanneer je van je Pony afvalt moet je het parcours verlaten.

Het parcours wordt gewonnen door degene met de minste strafpunten. Wanneer er meerdere ruiters/amazones 0 strafpunten hebben wordt er een barrage gereden. Een barrage is een verkort parcours waarbij je weer moet proberen foutloos te rijden in een zo snel mogelijke tijd. Degene met de minste fouten en de snelste tijd wint.

 

Hoe maak je het Crafty Pony springconcours?

 1. Verzamen 6 blikken (van bijvoorbeeld tomaten of bonen). Hier wikkel je het patroonpapier van het artikel omheen.
 2. Steek een paal in elke hindernis die je gemaakt hebt van de blikken.
 3. Daarna zet je de hindernissen op verschillende plekken neer en maak je je springconcours compleet.

Hoe speel je met de Crafty Pony springconcours set?

 1. Je zet de hindernissen neer.
 2. Vervolgens zet je je Crafty voor een hindernis en pak je de dobbelstenen er bij.
 3. Je gooit de dobbelsteen. Wanneer je 1,2,3,5 of 6 gooit mag de Pony foutloos over de sprong gaan. Gooi je 4 dan gaat je pony met een fout over de sprong en gooi je de balk van de hindernis af. Je noteert per sprong of je er foutloos over gaat of met 4 strafpunten over gaat.
 4. Wanneer de Pony’s alle sprongen hebben gehad bekijk je hoeveel fouten er zijn gemaakt. Degene met de minste fouten wint.
Voor meer info : https://crafty-pony-shop.com/