URL Koning
Image default
Bedrijven

manuka honing dokter

Manuka honing dokter

De Manuka-plant, die van nature groeit in Nieuw-Zeeland en Australië, wordt al lang door de lokale bevolking van Nieuw-Zeeland gebruikt om wonden te genezen. Bovendien wordt gezegd dat het bijzonder gezond is en de Manuka honing gemaakt van de bloei nectar van de struik. Het wordt online op de markt gebracht als een echt wondermiddel en wordt verkocht in supermarkten, natuurvoedingswinkels en drogisterijen. 

Manuka honing wordt op de markt gebracht met ontstekingsremmende eigenschappen. Manuka honing toonde zelfs een goede efficiëntie tegen micro-organismen die sinus infecties veroorzaken in laboratoriumexperimenten. Onderzoek heeft in ieder geval de talrijke geclaimde effecten nog niet kunnen onderbouwen.

Manuka honing dokter

Grote hoeveelheden methylglyoxal, dat een krachtige antibacteriële werking heeft, zijn aanwezig in Manuka honing. Hierdoor kunnen wonden uitwendig worden behandeld met Manuka honing. Alleen dit soort therapeutische honing mag op wonden worden aangebracht. Voor gebruik als dressing gaat het door grondige hygiëne en voorbereiding. Voor de verzorging van wonden of brandwonden dient een arts te worden geraadpleegd. 

Manuka honing een gewild product vanwege de verwachting van een genezende werking. De werkelijke Manuka honing die door de Nieuw-Zeelandse bijen in tonnen wordt geproduceerd, is beperkt beschikbaar.

Dienovereenkomstig bevat slechts ongeveer elke vijfde tot zesde pot die wordt verkocht echte Manuka honing; de anderen zijn ofwel vervalsingen of mengsels. Het bevat vaak honing gemaakt van kanuka planten in Nieuw-Zeeland. De honing die ervan wordt gemaakt, heeft echter geen unieke antimicrobiële eigenschappen. Dit geeft aan dat goedkopere honing vaak wordt gemengd met dure Manuka. Wetenschappers hebben een unieke analytische techniek ontwikkeld om de authenticiteit van Manuka honing aan te tonen, en er zijn verschillende vervalsingen gevonden. Klanten moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van een online winkel! Als je opzoek bent naar echte Manuka honing, bekijk ons assortiment op manuka honing dokter