URL Koning
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen hogedruk membraanpompen en turbopompen

Pompen zijn producten die in verschillende industrieën worden gebruikt. De apparaten kunnen grofweg in twee categorieën worden verdeeld: turbopompen (turbinepompen) en verdringerpompen. Die laatste categorie wordt ook wel volumetrische pompen genoemd en verplaatst een constant volume van de ene ruimte waar zich een lage druk bevindt naar de andere ruimte met een hoge druk. De flow van de verdringerpomp, ook wel debiet genoemd, is afhankelijk van de opvoerdruk. Een van de vaakst toegepaste verdringerpompen zijn de hogedruk membraanpompen.

Verschillende werkingsmechanismen

Zowel turbinepompen als hogedruk membraanpompen en andere verdringerpompen schaft u bij distributeur en ingenieursbureau PromoTec uit Hilversum aan. Het bedrijf heeft al meer dan vijftig jaar ervaring binnen deze branche en kan u met zijn deskundige adviezen bijstaan in uw keuze. Hogedruk membraanpompen transporteren een fluïdum door het volume in een bepaalde kamer te verminderen. Turbopompen geven op hun beurt stroom aan het fluïdum, waardoor drukkracht ontstaat. Een verdringerpomp is echter niet hetzelfde als een compressor. Die laatste perst het volume namelijk en pompt het elders heen.

De breed inzetbare membraanpomp

PromoTec is een erkend distributeur van een groot aantal soorten pompen, waaronder centrifugaalpompen, tandwielpompen, lobbenpompen en hogedruk membraanpompen. Het bedrijf is onafhankelijk en dus niet gebonden aan de leveringen van één fabrikant. De hogedruk membraanpompen die het voert, zijn van het bedrijf Tecno-Matic. Dergelijke pompen zijn zeer breed inzetbaar, onder andere binnen de algemene industrie, de chemische industrie, de farmaceutische industrie en cosmetica en de (afval)water industrie.

Het diepe assortiment van dé distributeur op dit gebied

Wilt u een verdringerpomp of een ander type pomp bij dé distributeur op dit gebied aanschaffen? Dan kunt u rekenen op de vakkundige adviezen van personeel met jarenlange ervaring. Dankzij de samenwerking met tal van fabrikanten is er een diep assortiment ontstaan. Het Hilversumse bedrijf is gespecialiseerd in asafdichtingsloze, lek- en uitstootvrije pompen en is werkzaam binnen de gehele Benelux.

https://promotec.nl/