URL Koning
Image default
Bedrijven

Een nieuw idee, een nieuw bedrijf

Je wilt misschien een nieuw bedrijf beginnen, maar dit kan nog een heel werk zijn. Je moet namelijk nog heel veel werk verrichten. Daarom is het handig om een plan te maken voordat je daadwerkelijk gaat beginnen. Daarnaast kan het ook handig zijn om professionele hulp in te schakelen voor zaken waar je geen verstand van hebt. Denk dan aan de praktische zaken zoals salarisverwerkingen loonservice.

Stap 1

Een plan maken. Dit is misschien wel de belangrijkste stap van allemaal. Je moet hierin namelijk goed zetten wat je precies wilt bereiken met je bedrijf en wat je ambities zijn voor later. Verder moet je goed nadenken over het budget. Wat is het bedrag dat je zelf hebt en hoeveel moet je eventueel gaan lenen. Wie zijn de oprichters van het bedrijf? Ben jij dit helemaal alleen of doe je dit met een paar vrienden? Als je dit met meer mensen doet is het ook belangrijk om de taken te verdelen. Daarna moet je (met zijn allen) gaan beslissen wat voor soort bedrijf het wordt. Een v.o.f of een b.v.? of toch liever een n.v.? Dit zijn belangrijke zaken die later veel invloed kunnen hebben.

Stap 2

Praktische zaken. Nu je het plan af hebt gaan jullie echt beginnen. Gaan jullie een pand kopen of hebben jullie besloten om samen een plek te huren? Heb je daarnaast nog een fabriek nodig? En hoe ver zit die van het kantoor af? Daarna moet je alles gaan inrichten. Welke spullen zijn er allemaal nodig en passen die spullen in het budget?

Stap 3

Nu komen de belangrijke administratieve zaken. Hoeveel komt er elke maand binnen en hoeveel gaat eruit? Houden jullie zelf de administratieve zaken bij of laten jullie dit doen door een ander bedrijf? Dit allemaal zijn belangrijke zaken waar rekening mee moet worden gehouden.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl/