URL Koning
Image default
Bedrijven

Moeilijk voor de shisha sector

Iedereen weet natuurlijk dat het roken van shag, sigaretten, sigaren, een pijp of een waterpijp erg schadelijk kan zijn voor uw gezondheid en de gezondheid van de mensen om u heen. De teksten en afbeeldingen op de pakjes shag liegen er dan ook zeker niet om. Op de pakjes staan tegenwoordig allemaal afbeeldingen van nare dingen die jou kunnen overkomen wanneer je rookt.

 

Een ontwikkeling van de laatste tien a vijftien jaar is dat het ook op steeds minder plekken legaal is om te roken. In veel openbare ruimtes is het niet meer toegestaan om te roken. Dit is omdat het de gezondheid van veel mensen kan schaden.

 

Het is sinds 1 juli 2008 verboden om in horecagelegenheden te roken die bestemd zijn als vrije horecagelegenheden bestemd voor het publiek. Dat is de reden dat je niet meer mag roken in deze gelegenheden, terwijl dit juist vaak locaties waren waar veel gerookt werd. Je mag enkel nog roken in de hiervoor aangewezen rookruimtes.

 

Ook shisha lounges vallen onder de horeca, ook al zijn deze gelegenheden er niet echt om drankjes of voedsel te serveren. Alleen ook deze jongens werden verplicht om aparte rookruimtes in hun zaken te plaatsen. De shisha lounge eigenaren waren hier niet heel blij mee, maar konden niets anders doen dan het accepteren omdat de regelgeving nou eenmaal zo werd. Veel shisha lounge eigenaren maakten een speciale ruimte waar waterpijp kon worden gerookt. Horecabedrijven die ook een deel van de inkomsten aan andere dingen dan shisha kregen hadden minder moeite met deze regeling. Maar horecaruimtes die bijna alleen van shisha leven hadden het toch een stuk moeilijker met de wisseling in regelgeving. Hierdoor konden ze een stuk minder omzet gaan draaien dan voorheen.

 

De regeling geldt alleen voor ruimtes binnen. Op terrassen is het wel gewoon nog toegestaan om een sigaretje te roken. Zolang het maar niet voor heel veel overlast zorgt.

 

Voor meer info : https://premium-hookahs.nl/