URL Koning
Image default
Bedrijven

Professioneel kantoor schoonmaken

Professioneel kantoor schoonmaken  

Als u aan het werk gaat, verwacht u dat de werkplek schoon is. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Zo wordt nog weinig aandacht besteedt aan het schoonmaken van de werkplekapparatuur en het dagelijks schoonmaken van het bureau. Dit komt bijvoorbeeld door gemaakte afspraken, de AVG of afwezigheid van de benodigde kennis. Dit kan én moet anders om veilig en hygiënisch te kunnen werken. 

 

Wie maakt het kantoor schoon?

Het kantoor wordt meestal door verschillende professionele organisaties gereinigd. Zo wordt eens in de zoveel tijd de ramen gelapt of de werkplekapparatuur gereinigd. De dagelijkse schoonmaak ligt vaak in handen van een schoonmaakorganisatie of het kantoorpersoneel. Maar waarom is het kantoorpersoneel niet standaard verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaak? Dan bedoelen wij niet het schoonmaken van de toiletten, maar het schoonmaken van de eigen werkplek. Zij hebben vaak minder obstakels als de reguliere schoonmaak en kunnen hierdoor makkelijker het bureau leegmaken en reinigen.  

 

Steeds meer medewerkers maken de werkplek zelf schoon

Deze verschuiving van de medewerkersparticipatie in het schoonmaakproces zien wij steeds vaker. Medewerkers nemen vaak zelf het initiatief om schoonmaakmiddel en een doekje uit de kast te pakken om over het bureau of hun laptop te halen. Dit is maar een paar minuten werk en levert een fris en veilig gevoel voor de medewerker op. Stimuleer dit dan ook als werkgever. Uiteindelijk zorgt medewerkersparticipatie voor een schonere werkplek, minder schoonmaakkosten en happy medewerkers.

 

Hoe kan medewerkersparticipatie worden gestimuleerd en gefaciliteerd?

Zorg voor genoeg reinigings- en desinfectiemiddelen. Bij THP Clean Office nemen wij deze zorgen uit handen. Wij stimuleren medewerkersparticipatie via onze professionele reinigingsdoekjes en de toolbox. Via posters, banners en de displaydoos van de reinigingsdoekjes worden medewerkers gemotiveerd om dagelijks de werkplek en apparatuur schoon te maken. Zo heeft u minder zorgen en zijn uw medewerkers happy met een schone werkplek. 

 

Zorg voor professionele reiniging

Natuurlijk wordt het aantal bacteriën, virussen en schimmels minder door zelf de werkplek dagelijks schoon te maken. Om de werkplek écht goed schoon te krijgen, is ook professionele reiniging nodig. Bij THP Clean Office combineren wij daarom medewerkersparticipatie met dieptereiniging en slimme oplossingen. De werkplek (met een focus op het bureau, bureaustoel en werkplekapparatuur) wordt een aantal keer per jaar gereinigd door gecertificeerde professionals. Voor de dagelijkse of wekelijkse schoonmaak wordt gebruikgemaakt van slimme oplossingen, zoals een robotstofzuiger. 

 

Wilt u een schone werkplek?

Neem contact op met THP Clean Office door te mailen naar info@thp.nl of neem een kijkje op https://cleanoffice.nl/ 


Voor meer info : https://cleanoffice.nl/professioneel-schoonmaken-van-het-kantoor/