URL Koning
Image default
Bedrijven

Trampoline

Als je over trampolineszit te denken, omdat je er een wilt aanschaffen moet je met veel dingen rekening houden. Waar ga je bijvoorbeeld de trampoline kopen? Waar is het betrouwbaar en weet je zeker dat je een veilige trampoline koopt? Wil je er eentje gaan halen in een speelgoedwinkel? Of is een trampoline kopen onlinemeer iets voor jou? De belangrijkste vraag is misschien wel: waarom koop je eigenlijk een trampoline?

Hieronder zijn een paar redenen gegeven om je te overtuigen toch een trampoline te halen.

Gezondheid

Trampolinespringen hoeft niet alleen leuk te zijn voor kinderen, ook volwassenen kunnen er veel voordeel uithalen. Volgens een onderzoek van NASA kun je door te gaan springen op een trampoline, je hele lichaam trainen. Een ander voordeel is dat terwijl je dit doet, leg je geen extra druk op je spieren, pezen en gewrichten. Bij een andere vorm van beweging, zoals hardlopen, is dit dubbel zo veel. Daarnaast gebruik je bij het trampolinespringen je zuurstof veel efficiënter dan als je gaat hardlopen. Je lichaam wordt ook daadwerkelijk sterker door het trampolinespringen, omdat elk deel van je lichaam wordt blootgesteld aan de impulsen van de sprongen.

Trampolinespringen kan dus een hele handig manier zijn om af te vallen en je zelf dus gezond te houden.

Soorten

Er bestaan echter verschillende soorten trampolines, die een ander effect hebben op je lichaam. Trampolines met elastieken veren belasten het lichaam namelijk niet zo veel als trampolines met metalen veren. Deze zorgen juist voor schokken in het lichaam.

Beginnen

Als je een trampoline hebt, is het erg belangrijk om rustig aan te beginnen. Begin bijvoorbeeld met 3x zo een tien minuten te springen. Dit kun je langzaam elke week opbouwen door er 2 of 3 minuten aan toe te voegen. Als je eenmaal 20 minuten per keer gaat springen, zal je het verbeteringen in het gewicht, conditie en balans beginnen te merken.

Voor meer info : https://www.trampolines.nl/