URL Koning
Image default
Bedrijven

Eten printen

Stel uw voor, u heeft de ingrediënten in huis om een lekkere maaltijd te maken, maar de ingrediënten zijn niet hun natuurlijke vorm, maar in de vorm dat zij nog gemaakt moeten worden. Dit klinkt misschien raar en als iets uit de toekomst, toch moet men rekening houden dat dit kan gebeuren. Het eten kan worden gemaakt door een 3d printer, dit lijkt een vaag concept, maar men is bezig om dit te ontwikkelen. Als dit mogelijk is zou dit een oplossing tegen honger kunnen zijn. Helaas is men nog niet zo ver en zal de toekomst moeten uitwijzen of dit realistisch wordt.

De 3d printer staat nog in haar kinderschoenen, toch maakt deze nieuwe technologie al grote stappen zo kan men tegenwoordig al thuis al 3d printers aansluiten en zelf enige creaties maken. Zo wordt het concept van eigen spullen desigenen en creëren een stuk toegankelijker voor iedereen. Dit heeft tot gevolg dat men gaat experimenteren met bepaalde materialen en technieken, als er vervolgens iets lukt is dit een leuke toevoeging voor het werk, ook kan men de kennis delen met andere 3d print hobbyisten. Zo wordt iedereen er beter van en is men de techniek aan het verbeteren.

Naast technieken die gebruikt kunnen worden kan men verschillende materialen gebruiken. De mooiste en gekste materialen kunnen gebruikt worden en zo kunnen er veel verschillende dingen gecreëerd worden. Zo kan het materiaal pla worden gebruikt, dit is een kunststof dat verkrijgbaar is in veel kleuren, dit is een ideaal materiaal om mee te werken omdat dit materiaal snel hard wordt. Waardoor het proces van 3d printen een stuk sneller gaat. Een ander materiaal is pva, dit materiaal is oplosbaar in water, tevens is dit materiaal uitermate geschikt als ondersteunend materiaal van voor grotere creaties. Voor meer materialen en benodigdheden kunt u terecht op 3dfilament.supplies.  

Voor meer info : https://www.3dfilament.supplies