URL Koning
Image default
Bedrijven

Hoe regelt u een crematie in omgeving Renkum?

Het is natuurlijk ontzettend droevig wanneer er iemand in uw omgeving overlijdt. Daarvoor wilt u dan een passend afscheid kunnen regelen. Maar er komt vaak veel bij kijken. Een veel voorkomende vraag is: zal er een begrafenis of een crematie in Renkum plaatsvinden? Naast deze vraag zal er nog veel geregeld moeten worden. Vaak kun je gelukkig verschillende pakketten afsluiten bij uitvaartcentra, hoe duurder, hoe meer er uit handen genomen wordt. Soms vinden mensen het fijner om juist wel veel zelf te regelen.

Stappenplan bij het overlijden van een dierbare in omgeving Renkum

Wanneer er iemand bij u thuis overlijdt dan moet u de huisarts of ziekenhuis even bellen. Neem daarna contact op met de uitvaartzorg in Renkum. Zorg voor de kleding die gedragen gaat worden bij de crematie of begrafenis. Neem ook een paspoort of identiteitskaart mee en de adreslijst voor de rouwkaarten. Bij de uitvaartzorg in Renkum zal er dan gezorgd worden dat de overledene wordt opgebaard. Er kan dan gekozen worden tussen een kist of een opbaarplank. Ook kunt u uit een ontwerp kiezen voor de rouwkaarten. Daarnaast is het ook fijn dat er een passend bloemstuk wordt geregeld in Renkum. Zo kan de afscheidsdienst plaatsvinden en daarna de crematie of de begrafenis.

Crematie of begrafenis in Renkum?

Voordat u de keuze gaat maken tussen een crematie of begrafenis in Renkum is het belangrijk om te weten wat de overledene graag had gewild. Zo kun je zijn/haar laatste wens nog uit laten komen. Is hier geen afspraak over gemaakt dan kunt u zelf kiezen wat er gedaan gaat worden. Tegenwoordig wordt er vaker voor een crematie gekozen dan voor een begrafenis. Dit komt omdat de kosten flink stijgen van een begraafplaats en grafrechten. In 1914 werd de eerste persoon gecremeerd in Nederland.